Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι δικαιούνται

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να μπει σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Σημειωτέον πως δεν θα είναι πιλοτική, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά πανελλαδική και όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μπορεί να καλύψει περίπου 700.000 δικαιούχους.
Ειδικότερα, όσοι πολίτες διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να λάβουν ανά κατηγορία τα εξής:
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα, και, για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.


Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Από το συνολικό ποσό, στόχος των υπηρεσιών πρόνοιας είναι το 50% να δαπανάται αποκλειστικά μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας, ενώ για το υπόλοιπο 50% να υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης, μέσω τραπεζικού συστήματος ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας από ΑΤΜ.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης συνδέεται και με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως π.χ. η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης κ.α.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου