Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στόχος είναι να λειτουργήσει η πλατφόρμα μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ότι έως τις 10 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των στελεχών του συνόλου των δήμων της χώρας και των ΚΕΠ. Είπε ότι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε μέσω Ίντερνετ, είτε μέσω ΚΕΠ, είτε μέσω δήμων.
Σημείωσε πως, όταν δεν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία των δικαιούχων -περιουσιακά ή οικογενειακά- τότε οι αιτήσεις είναι 'απλές" και θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ.
Αν υπάρχουν αλλαγές, όπως εξήγησε, θα είναι καλύτερα να υποβάλλονται στις υπηρεσίες των δήμων, καθώς θα χρειάζονται πιστοποιητικά και έγγραφα. Υπογράμμισε πως το βασικό στοιχείο που θα χρειάζονται όσοι υποβάλλουν αιτήσεις είναι το εισόδημα των τελευταίων έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Πληροφορίες δημοσιεύονται, όπως ανέφερε ο κ. Καρέλλας, στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου