Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικών δεξιοτήτων για ανέργους

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε επίσημα και δυναμικά το δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων, ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon», μια ευρηματική κοινωνική δράση που «απαντάει» στις επιτακτικά επίκαιρες ανάγκες ανθρώπων που βάλλονται από την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια.

Το πρόγραμμα υιοθετεί μία εξατομικευμένη προσέγγιση που ενδυναμώνει κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και ατομικά, βάσει του επαγγελματικού του προφίλ, με ορίζοντα τις επαγγελματικές του επιλογές, μεταφέροντας άμεσα αξιοποιήσιμη θεωρητική και πρακτική γνώση, διευκολύνοντας το ταίριασμα επαγγελματικού προφίλ – θέσης εργασίας και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, προωθώντας εξίσου την επιχειρηματικότητα ως μορφή αυτοαπασχόλησης και πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Σε πρώτη φάση, θα υλοποιηθεί σε τρεις δήμους της Αττικής, ξεκινώντας με το Δήμο Αχαρνών, προσφέροντας ένα σύνολο δωρεάν υπηρεσιών μέσω εντατικών εξατομικευμένων κύκλων και παράλληλων πολυθεματικών, ανοιχτών στο ευρύ κοινό, σεμιναρίων ανάπτυξης και ενδυνάμωσης δεξιοτήτων, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες, φιλοδοξίες και στόχους των συμμετεχόντων.


Ήδη ανακοινώθηκε το 1ο Τριήμερο Δωρεάν Σεμιναρίων Ενδυνάμωσης Δεξιοτήτων, για τις 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, (Λεωφ. Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα, 136 73, Μενίδι).

Η πρωτοβουλία Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» χρηματοδοτείται 100% με ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, ένα δυναμικό συμμετοχικό δίκτυο που διευρύνει τα όρια και τους τρόπους απόκτησης γνώσης, προσφέρει καινοτόμες μαθησιακές διαδικασίες, και αποτελεί σημείο αναφοράς ορθών πρακτικών.
Για την επίτευξη των στόχων της κοινωνικής δράσης συγκροτείται ένα πολυσυλλεκτικό δίκτυο εθελοντών συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, από έμπειρους και καταρτισμένους στο χώρο τους, «φορείς γνώσης», όπως επίσης ένα παράλληλο δίκτυο με διακεκριμένες προσωπικότητες, Πρεσβευτών (Mellon Angels), που με την εμπειρία, την πολύτιμη επιρροή και τη ξεχωριστή θέση στον τομέα δράσης, θα αποτελέσουν πολλαπλασιαστές γνώσης.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου