Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

7.017 εποχικοί σε παιδικούς σταθμούς

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

«Ξεμπλοκάρει» μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η στελέχωση -με νέο προσωπικό- των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών της χώρας.

Η παρέμβαση αφορά την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 εποχικά εργαζομένων στους φορείς παιδικής φροντίδας, την οποία αιτήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς το προσωπικό αμείβεται από πιστώσεις προερχόμενες κυρίως από κοινοτικούς πόρους και μία μικρή εθνική συμμετοχή.
7.017 εποχικοί σε παιδικούς σταθμούς
Αναφορικά με τις 7.017 θέσεις, οι 5.095 από αυτές κατανέμονται σε δήμους, ενώ οι υπόλοιπες 1.922 σε Νομικά τους Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Θα καλυφθούν δε από προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, καθαριστές και τραπεζοκόμοι.

Η σχετική απόφαση «απελευθέρωσε» και την πρόσληψη 165 εποχικών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηναίων, το οποίο είχε αποσπάσει πρόσφατα την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις, στην πλειονότητά τους -90 συνολικά-, αφορούν Βρεφονηπιοκόμους κατηγορίας ΤΕ, ενώ 30 θέσεις αντιστοιχούν στην ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων, 22 την ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, 20 την ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων και δύο θέσεις την ειδικότητα ΔΕ Μαγείρων. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις διάρκειας έως τις 31 Ιουλίου 2016, ενώ αιτήσεις θα υποβάλλονται έως 21 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, εξαιρέθηκε η κάλυψη επτά θέσεων κατηγορίας ΔΕ στο ΝΠΔΔ «Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων», εκ των οποίων πέντε για Οδηγούς Επισκεπτών και από μία για Επιμελητή Εισπράξεων και Οδηγό Τουριστικού Τρένου με ημερομηνία έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
Μετά τις εκλογές
Στο μεταξύ, «σειρά» για την εξαίρεσή τους από την παύση των προεκλογικών υπηρεσιακών μεταβολών έχουν πάρει 23 ακόμα διαγωνισμοί για 313 θέσεις, από τις οποίες 144 για καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η κατανομή των θέσεων εποχικού προσωπικού έχει ως εξής: Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων (έντεκα θέσεις), ΝΠΔΔ «Κέντρο Μελέτης Χορού Ι.&Ρ. Ντάνκαν» Βύρωνα (18), Οργανισμός Aθλησης και Πολιτισμού Κορυδαλλού (51) και Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Νεολαίας και Aθλησης Ιωαννιτών (64 θέσεις).
Μετά την εκλογική διαδικασία, θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και στους υπόλοιπους Δήμους για 169 θέσεις.

Πρόκειται για τους Δήμους Εμμ. Παππά, Αργοστολίου, Οιχαλίας, Σουλίου, Στυλίδας, Βέλου-Βόχας, Κορινθίων, Πηνειού, Σκύδρας, Αμαρουσίου, Δίου, Ναυπλιέων, Βοΐου, Αλμυρού, Μακρακώμης, Παιονίας, Ιθάκης και Ιστιαίας-Αιδηψού.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου