Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Άνοιξε την πύλη στο μέλλον σου: Μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Αναρωτήθηκες ποτέ αν σου ταιριάζει να ασχοληθείς με τη ζωγραφική; Αν θα ήθελες να γίνεις δικηγόρος; Αν αγαπάς τα παιδιά και έχεις πραγματική υπομονή να δουλέψεις με αυτά; Είσαι κοινωνικός και επικοινωνιακός για να κάνεις δημόσιες σχέσεις; Από την άλλη πρέπει να γνωρίζεις τι είναι σημαντικό για εσένα σε μια δουλειά. Τα χρήματα; Η αναγνώριση; Η εξέλιξη; Οι σχέσεις με τους συναδέλφους; Ο ελεύθερος χρόνος; Σίγουρα έχεις αφιερώσει άπλετο χρόνο για να απαντήσεις στα εν λόγω ερωτήματα, αλλά δεν είσαι εντελώς βέβαιος για τις απαντήσεις σου. Σύμφωνα πάντως με τη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) ευτυχώς υπάρχουν πολύτιμα εργαλεία που έρχονται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο… Οι Σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού χρησιμοποιούν συχνά τέτοια εργαλεία, τεστ, όπως συχνά αναφέρονται, που στοχεύουν να σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές επαγγελματικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως ανακαλύψεις τις κλίσεις και τις ικανότητές σου, τα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και τις εργασιακές σου αξίες. Έτσι, λοιπόν μπορείς να αποκτήσεις μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σου και να δεις με ποια επαγγέλματα πραγματικά ταιριάζεις.

Να θυμάσαι όμως ότι τα τεστ δεν θα απαντήσουν σε όλα, καθώς ο άνθρωπος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός, ενώ παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Συγχρόνως η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας εξελίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς. Επομένως, τα τεστ δεν αποτελούν την πλήρη διάγνωση που θα σου δώσει την απόλυτη απάντηση για την επαγγελματική σου επιλογή.

Κάνε τα δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που βρίσκονται στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΠΠΕΠ. Είναι αρχικά απαραίτητο να εγγραφείς στο σύστημα της Πύλης και αφού λάβεις στο email σου τον προσωπικό σου κωδικό, μπορείς να συμπληρώσεις online τα παρακάτω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού:

Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

Τεστ Εργασιακών Αξιών

Τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων

Άνοιξε την πύλη στο μέλλον σου: Μάθε ποιο επάγγελμα σου ταιριάζειΈπειτα, μπορείς να επικοινωνήσεις, αν το επιθυμείς, με κάποιον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Πράγματι, τα ΚΕΣΥΠ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας και εξυπηρετούν μαθητές, νέους έως 25 ετών, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες.

Εάν είσαι, λοιπόν, μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου ή νέος που σχεδιάζεις την πορεία σου, η ιστοσελίδα προτρέπει ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ! Γιατί;

Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα…

Η μάθηση δεν σταματά ποτέ…επάγγελμα, τεστ σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, Σύμβουλος, Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΠΠΕΠ.

Η σταδιοδρομία σου είναι ένα ταξίδι μάθησης και εμπειριών…

Βρες τα δυνατά σου σημεία, εξερεύνησε τα επαγγέλματα μέσα από βίντεο, σχεδίασε τη ζωή σου με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα εργαλεία που έχουν φτιαχτεί ειδικά για σένα! Το λεγόμενο Real Game έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έχει προσαρμοστεί από ειδικούς στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ σε λίγο καιρό θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα.
Blog Widget by LinkWithin