Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

10.000 προσλήψεις για 4 μήνες σε τοπικές αγορές - Ποιοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

10.000 προσλήψεις για 4 μήνες σε τοπικές αγορές



Δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι και ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στις δράσεις «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ» υλοποιεί ο ΟΑΕΔ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



Οι ωφελούμενοι κάτω των 25 ετών θα επιχορηγούνται για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης με το ποσό των 15 ευρώ, ενώ οι άνω των 25 ετών με 18 ευρώ

Δικαιούχοι
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλες οι επιχειρήσεις και, γενικότερα, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους. Για την ένταξή τους, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να μην έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού τους λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά).

Ωφελούμενοι
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι που πληρούν τις ακόλουθες τέσσερις προϋποθέσεις:

• Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και έως την πρόσληψή τους ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν πρόκειται για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) για τις ανάγκες του προγράμματος.

• Εχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

• Είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

• Εχουν ωφεληθεί από δράσεις «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ» και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής στα συγκεκριμένα προγράμματα από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ).

Επιχορήγηση
Οι ωφελούμενοι, τόσο μισθωτοί όσο και ωρομίσθιοι, κάτω των 25 ετών, θα επιχορηγούνται για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης με το ποσό των 15 ευρώ ημερησίως και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Αντιστοίχως, το ποσό επιχορήγησης για τους ωφελούμενους ανέργους, μισθωτούς και ωρομισθίους, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ ημερησίως και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες.

Διαδικασία
Αιτήσεις για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα υποβάλλονται, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Η σχετική φόρμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού,www.oaed.gr, και αποστέλλεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης μετά από επιλογή της αντίστοιχης στήλης.

Η ενίσχυση που θα λάβει η υπαχθείσα επιχείρηση χορηγείται βάσει Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.

Ας σημειωθεί ότι στον έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται με «ανοικτή» μέχρι στιγμής προθεσμία.

Οι αιτήσεις των ωφελουμένων υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και οι υπόλοιποι όροι του προγράμματος.
Blog Widget by LinkWithin