Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Νέες προκηρύξεις με αυξημένες απολαβές

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, επιτείνοντας την αγωνία των ανέργων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόσκληση θα δημοσιευθεί από τον ΟΑΕΔ τις επόμενες ημέρες για 32.433 θέσεις σε δήμους.

Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η επόμενη προκήρυξη που θα αφορά τις 19.577 θέσεις σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς τους και περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας εδώ και αρκετές εβδομάδες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης του μισθού των ωφελουμένων, ακόμη και από την πρώτη προκήρυξη, που θα αφορά τις 32.433 θέσεις των δήμων.
Εξάλλου, ο απώτερος στόχος του υπουργείου Εργασίας, η αύξηση των μηνιαίων αποδοχών, αλλά και η χρονική διεύρυνση της εφαρμογής του προγράμματος. Οπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου στην «Εργασία», αν βρεθεί η νομική φόρμουλα, τότε η αμοιβή των ωφελουμένων θα αυξηθεί, από το πρώτο σκέλος του προγράμματος.
Τα κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και θα κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση πέντε κριτήρια κατάταξης. Σημαντικό ρόλο παίζει το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου, το διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου