Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρόγραμμα για 500 νέους και 600 απολυμένους

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015


Ειδικό πρόγραμμα για 1.100 απολυμένους και νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μέσω του Ταμείου κατά των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης.

Η δράση εστιάζεται σε 600 απολυμένους της εταιρείας «Οδυσσεύς Φωκάς», η οποία έχει τερματίσει τη δραστηριότητά της στη χώρα μας, και 500 νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης (NEETs). Σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών (15-29), οι οποίοι είναι οικονομικά μη ενεργοί ή άνεργοι (συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων), είτε είναι εγγεγραμμένοι ως αναζητούντες εργασία είτε όχι. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 10.740.000 ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα ενεργειών, όπως συμβουλευτική και για τους 1.100, συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση για 900, εξειδικευμένη κατάρτιση / επιμόρφωση για 200 και επιδότηση κινητικότητας για 100. Συγκεκριμένα:


Το Ταμείο κατά των επιπτώσεων της Παγκοσμιοποίησης χρηματοδοτεί νέο πρόγραμμα απασχόλησης και αλλαγή τόπου κατοικίας για εξεύρεση εργασίας
Το Ταμείο κατά των επιπτώσεων της Παγκοσμιοποίησης χρηματοδοτεί νέο πρόγραμμα απασχόλησης και αλλαγή τόπου κατοικίας για εξεύρεση εργασίας

• Η επαγγελματική συμβουλευτική περιλαμβάνει υποδοχή-καταγραφή ωφελουμένων και διερεύνηση αναγκών, προσωπικό και επαγγελματικό απολογισμό, διαδικασία προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, ανάπτυξη και επεξεργασία του ατομικού σχεδίου δράσης, παρακολούθηση/υποστήριξη των ωφελουμένων.
Για τα άτομα τα οποία πρόκειται να επιδοτηθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρξει εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) προσαρμοσμένου στο είδος της επιχείρησης που το κάθε ωφελούμενο άτομο πρόκειται να δημιουργήσει.

• Η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση αφορά 900 άτομα και προβλέπει σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία θα βασίζονται στην αποτύπωση προσόντων και τη διάγνωση των αναγκών των ωφελούμενων και της αγοράς εργασίας και θα προσανατολίζονται σε παραδοσιακές, ή νέες ειδικότητες, ή/και οριζόντιες (π.χ. ΤΠΕ, κ.λπ.), ή αναδυόμενες δεξιότητες. Η εξειδικευμένη κατάρτιση- επιμόρφωση αφορά 200 άτομα και προβλέπει παροχή εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης, κατάρτισης.
• Πρόκειται για τη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης 100 ωφελουμένων που είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, αφού τους εξευρεθεί δουλειά σε άλλη πόλη.


Αιτήσεις
Στην παρούσα φάση το υπουργείο έχει δημοσιεύσει πρόσκληση προς τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που τελούν υπό την εποπτεία του Δημοσίου καθώς και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για την υποβολή προτάσεων έως την 27η Μαρτίου 2015.





www.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου