Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Νέες προθεσμίες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Η επανεκκίνηση των διαδικασιών για την πρόσληψη τακτικού και εποχικού προσωπικού σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Οι προκηρυγμένες θέσεις φθάνουν τις 2.170. Το ΑΣΕΠ και άλλοι φορείς, οι οποίοι είχαν εκδώσει προκηρύξεις, θα καθορίσουν νέες προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψηφίους. Στους φορείς που διακόπηκε η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες που απομένουν έως την προθεσμία που είχε οριστεί.
Επανεκκίνηση διαγωνισμών για 2.170 μόνιμες και εποχικές θέσεις

ΕΛΣΤΑΤ
Νέα προθεσμία θα ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες το ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ (6Κ/2014, ΦΕΚ 18/16.12.2014).
Ο διαγωνισμός αφορά 30 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις εξής δύο ειδικότητες:
• ΠΕ Στατιστικών, 28 θέσεις, και
• ΠΕ Πληροφορικής, δύο θέσεις.
Οι διορισθέντες θα στελεχώσουν 15 υπηρεσίες της Αρχής σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνει η ΕΛΣΤΑΤ Πειραιώς με 24 θέσεις.
Οι υπόλοιπες έξι θέσεις εντοπίζονται στην ειδικότητα ΠΕ Στατιστικών και κατανέμονται σε ισάριθμες Υπηρεσίες Στατιστικής στους Νομούς Αρτας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Πιερίας, Ροδόπης και Σάμου.
Επανεκκίνηση διαγωνισμών για 2.170 μόνιμες και εποχικές θέσεις
Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΕΛΣΤΑΤ Πειραιώς κατανέμονται οι δύο θέσεις ΠΕ Πληροφορικής που προβλέπονται από την προκήρυξη, ενώ οι 22 θέσεις ΠΕ Στατιστικών κατανέμονται στις εξής οκτώ Διευθύνσεις:
• Εθνικών Λογαριασμών, τέσσερις θέσεις,
• Οργάνωσης, Μεθοδολογίας και Διεθνών Σχέσεων, τρεις θέσεις,
• Στατιστικών Δευτερογενούς Τομέα, τρεις θέσεις,
• Στατιστικών Πρωτογενούς Τομέα, τρεις θέσεις, και
• Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών, τρεις θέσεις.
Οι Διευθύνσεις Κοινωνικών Στατιστικών, Οικονομικών και Βραχυχρόνιων Δεικτών και Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς θα στελεχωθούν με δύο τακτικούς υπαλλήλους η καθεμία.
Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, πέραν των τυπικών τους προσόντων -πτυχίων και μεταπτυχιακών- και αναλόγως της ειδικότητας όπου ανήκουν, να διαθέτουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων (excel) και υπηρεσιών Διαδικτύου και άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η εντοπιότητα, βάσει της οποίας οι υποψήφιοι για τον διορισμό τους θα πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι των αντίστοιχων δήμων και να δεσμευθούν ότι θα υπηρετήσουν σε αυτούς επί μία τουλάχιστον δεκαετία.

ΕΚΑΒ
Στον καθορισμό της νέας προθεσμίας για αιτήσεις θα προχωρήσει άμεσα το ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό του ΕΚΑΒ για 186 άτομα ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνες πολίτες, γεννημένοι έως και το 1994, οι οποίοι διαθέτουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν έχουν κώλυμα διορισμού και έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου - Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Σε περίπτωση όπου δεν είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών, δεκτός γίνεται απολυτήριος τίτλος ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαιώσεις επιτυχούς περάτωσης του α', β' ή γ' εξαμήνου του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή βεβαίωση αποφοίτησης από το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Επιπλέον, απαιτείται επαγγελματική άδεια οδήγησης γ' κατηγορίας και καλή έως άριστη γνώση μίας ξένης γλώσσας, επαγγελματική εμπειρία για 107 θέσεις και εντοπιότητα για 58.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ 186 ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ 30 ΠΟΛΕΙΣ
Αθήνα (Κ.Υ.) 109
Θεσσαλονίκη 8
Κέρκυρα 4
Σπάρτη 4
Μυτιλήνη 4
Λήμνος 4
Ρόδος 4
Σάμος 4
Χίος 4
Ζάκυνθος 3
Κεφαλονιά 3
Ξυλόκαστρο 3
Κως 3
Ζαχάρω 3
Θήβα 2
Σαντορίνη 2
Ικαρία 2
Κάρπαθος 2
Καλλονή Μυτιλήνης 2
Μύκονος 2
Νάξος 2
Πάρος 2
Σύρος 2
Τήνος 2
Aνδρος 1
Ορεστιάδα 1
Ιστιαία 1
Κάρυστος 1
Καρπενήσι 1
Iος 1

Αιτήσεις
Οι υποψήφιοι σε αμφότερους τους διαγωνισμούς θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, www.asep.gr, μέσα στη νέα προθεσμία που θα οριστεί από την Αρχή, ενώ η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, ΤΘ 14 308, ΤΚ 115 10, Αθήνα, με τις απαραίτητες ενδείξεις της κάθε προκήρυξης.




.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου