Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Απώλεια ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας (ΙΚΑ)

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Περιγραφή

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση απώλειας ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας του ΙΚΑ.
Γενικά Δικαιολογητικά
Αίτηση για απώλεια ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας (ΙΚΑ)
(Απαραίτητο έγγραφο)
Απόδειξη ΔΕΗ-ΟΤΕ για τη διεύθυνση κατοικίας του
Ασφαλιστικά βιβλιάρια
Ασφαλιστικά Βιβλιάρια ήτοι: Δελτίο Ασφαλιστικής Ταυτότητας και Εισφορών (ΔΑΤΕ), Ατομικό Βιβλιάριο Ασφαλισμένου (ΑΒΑ), Ατομικό Δελτίο Εισφορών (ΑΔΕ), Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφαλισμένου (ΑΑΛΑ)
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία δηλώνεται η απώλεια του Βιβλιαρίου (ενσωματωμένη στο παρόν έντυπο)
(Απαραίτητο έγγραφο)
1 φωτογραφία
Διαδικασία


Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί την απώλεια ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας (ΙΚΑ), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήμα 2: Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήµα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
Σημειώσεις και επεξηγήσεις

Σχετικές Διατάξεις :Του άρθρου 5 του Κανονισμού Ασθενείας ΙΚΑ και η ΑΥΕ 25078/28-5-38.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου