Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Τα απαραίτητα προσόντα για τον διαγωνισμό κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά μια ξένη γλώσσα και χειρισμό Η/Υ
Για τις αρχές Οκτωβρίου μετατίθεται τελικά η διενέργεια του διαγωνισμού κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των προσληφθέντων, εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει με την είσοδο λαθρομεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι θέσεις φέτος των εισακτέων στη Σχολή Δόκιμων Λιμενοφυλάκων
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι θέσεις φέτος των εισακτέων στη Σχολή Δόκιμων Λιμενοφυλάκων


Oπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκτιμάται πως 100.000 από αυτούς θα επιχειρήσουν άμεσα να έρθουν στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως από την αρχή του έτους σώθηκαν 6.500 άνθρωποι (από τους 15.500 που πέρασαν τα σύνορα), ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα έχει ξεπεράσει τους 31.000.
Απαραίτητα προσόντα

Στις βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες ανήκουν: Η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας. Η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Το όριο ηλικίας για τους προερχομένους εξ ιδιωτών θα είναι το 26ο έτος. Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση. Κατόπιν θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις (από την Ανωτάτη του Ναυτικού
Υγειονομική Επιτροπή) και όσοι κριθούν «Κατάλληλοι» θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που περιλαμβάνουν:

ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο λεπτών (μία προσπάθεια)
άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια)
δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια)
ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Παράβολο και γραπτή εξέταση
Στον επικείμενο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος εισάγονται δύο βασικές αλλαγές: Καθορίζονται πλέον και γραπτή εξέταση, αφού η βαθμολογία των υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.
Η εξέταση θα είναι με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών και θα περιλαμβάνει τα μαθήματα: Ιστορία, Eκθεση, Γεωγραφία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και στους Πολιτικούς Θεσμούς και Ξένη Γλώσσα.
Επιπλέον προβλέπεται παράβολο δέκα (10) ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που πραγματοποιούνται για το διαγωνισμό κατάταξης στο Λιμενικό καθώς και εξόδων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού.






http://www.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου