Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ποιες προσλήψεις θα γίνουν στους δήμους για το 2013

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013


Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σχετικά με την αποστολή αιτημάτων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για την πρόσληψη προσωπικού μέσα στο 2013.

Οι επιτρεπόμενες προσλήψεις για το τρέχον έτος είναι:
α) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας οκτώ ή, προκειμένου για παιδικούς σταθμούς, έντεκα μηνών για την κάλυψη παροδικών αναγκών, ή έως ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον πρόκειται για συμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινοτικών ή λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Σημειωτέον ότι έγκριση απαιτείται και για την ανανέωση των συμβάσεων που συνάπτονται στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, εφόσον παρέχεται τέτοια δυνατότητα από τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 21 παρ.3 του ν.2190/1994 όπως ισχύει).

β) Συμβάσεις μίσθωσης έργου, μέγιστης διάρκειας ενός έτους

γ) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης  μοκτώ μηνών, μγια την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.)

δ) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι μίσθωσης έργου αμειβόμενοι αποκλειστικά από έσοδα προερχόμενα από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στους ωφελούμενους (π.χ. δημοτικά ωδεία).

Όσον αφορά τους φορείς που υπάγονται στην ανωτέρω διαδικασία έγκρισης, αυτοί είναι:

• Οι ΟΤΑ α΄ βαθμού (δήμοι, ΝΠΔΔ αυτών, δημοτικά ιδρύματα, Σύνδεσμοι ΟΤΑ)

• Οι ΟΤΑ β΄ βαθμού (Περιφέρειες, ΝΠΔΔ αυτών)

• Τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν ΝΠΙΔ του β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, έπειτα από την ισχύ των άρθρων 190 και επόμενα του Προγράμματος «Καλλικράτης» (ν.3852/2010 όπως ισχύει)

• Οι πάσης φύσεως επιχειρήσεις, εταιρείες κ.λπ. των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των οποίων οι συμβάσεις εγκρίνονται πλέον από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει (άρθρο ένατο παρ.20α του ν.4057/2012).

Παράλληλα, το υπουργείο καλεί τους φορείς να στείλουν τα αιτήματα τους έγκαιρα προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για τη σύναψη συμβάσεων έργου στους φορείς αρμοδιότητάς μας θα είναι μειωμένες κατά 20 % για το 2013 σε σχέση με το 2012. Επειδή όμως σκοπός των συγκεκριμένων διατάξεων είναι η περιστολή της δημοσιονομικής επιβάρυνσης, από τον περιορισμό αυτό εξαιρείται:

• το προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα,

• το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβασιούχοι έργου που αμείβονται αποκλειστικά από έσοδα υπό τη μορφή αντιτίμου,

• οι πάσης φύσεως συμβασιούχοι που απασχολούνται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων, κατά το σκέλος που δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός ή οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι και

• το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που προσλαμβάνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Άθληση για Όλους».

Οι εισηγήσεις των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων επί των αιτημάτων των φορέων πρέπει να συνταχθούν λαμβάνοντας υπόψη την παράμετρο αυτή, περικόπτοντας τον αριθμό των ατόμων στις περιπτώσεις που προβλέπεται τουλάχιστον κατά 20 %, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα.

Περισσότερα
Blog Widget by LinkWithin