Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ερχεται τον Μάρτιο ο διαγωνισμός για 200 μόνιμους στο υπουργείο Οικονομικών

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013


Με προσωπικό υψηλών προσόντων θα ενισχυθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το σχετικό κονδύλι έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο υπουργό κ.Στουρνάρα και το ΑΣΕΠ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου η προκήρυξη να έχει εκδοθεί μέσα στον Μάρτιο.

Οι θέσεις αφορούν σε 200 μόνιμους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα πρέπει να έχουν απαραίτητα πτυχίο πανεπιστημιακής/τεχνολογικής εκπαίδευσης οικονομικής κατεύθυνσης, ενώ θα ζητείται είτε μεταπτυχιακός τίτλος είτε εμπειρία τουλάχιστον δύο έτη σε αντίστοιχη θέση. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων.

Ο μισθός των νέων υπαλλήλων θα είναι αρκετά χαμηλός, στα επίπεδα του εισαγωγικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τα 700 ευρώ καθαρά.

Ακόμα οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η γραπτή δοκιμασία έχει απορριφθεί ως σχέδιο πρόσληψης για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος αφορά το μεγάλο κόστους που έχει μια γραπτή δοκιμασία και ο δεύτερος αφορά το χρόνο διεξαγωγής. Ενας γραπτός διαγωνισμός παίρνει πολύ χρόνο και το υπουργείο βιάζεται να στελεχώσει το νέο τμήμα. Ετσι, τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το υπουργείο προσανατολίζονται στο μοντέλο προσλήψεων με τη διαδικασία των αιτήσεων με σειρά προτεραιότητας.

Το νέο τμήμα που θα στελεχωθεί θα έχει τη μορφή ενός ανεξάρτητου οργανισμού ή φορέα, θα διοικείται από μη πολιτικό πρόσωπο με θητεία συγκεκριμένης διάρκειας και θα αποτελείται από τουλάχιστον 2.000 έμπειρους ελεγκτές και χιλιάδες υπαλλήλους που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις διαδικασίες είσπραξης των φορολογικών εσόδων.

Από αυτούς, το 80% των θέσεων (δηλαδή 1.800 περίπου ελεγκτές) θα προέλθουν από εσωτερικές μετατάξεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα προς το υπουργείο Οικονομικών, που δεν έχουν καμία ελεγκτική εμπειρία στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από διαγωνισμό-εξπρές που θα διεξαγάγει το ΑΣΕΠ.

Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, ο υπολογισμός ΦΠΑ στους φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, ο έλεγχος μεγάλων επιχειρήσεων και ο έλεγχος εύπορων φορολογούμενων.

Blog Widget by LinkWithin