Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Εκπαίδευση 130 ανέργων στη Θεσσαλονίκη για την ανακύκλωση

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013


Κατάρτιση σε 130 άνεργους προσφέρει η αναπτυξιακή σύμπραξη «Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη - Ανακύκλωση - Απασχόληση» στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».
Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 90 άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και 40 νέοι Επιστήμονες, Μηχανικοί απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης.



Βασικός σκοπός της παρέμβασης είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών προκειμένου να ενταχθούν οι άνεργοι στην αγορά εργασίας και οι νέοι επιστήμονες στους τομείς της Ανακύκλωσης και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η σύμπραξη στοχεύει στην ανάδειξη αναπτυξιακών προοπτικών και στρατηγικών με βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση της απασχόλησης.
Οι ωφελούμενοι της ενέργειας θα συμμετέχουν σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης και σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης των προαναφερόμενων τομέων. Οι ωφελούμενοι στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την ένταξη στην αγορά εργασίας θα συμμετέχουν στις εξής ενέργειες:
Διαδικασίες επιλογής ωφελουμένων και Διάγνωση των αναγκών
Συμβουλευτική Απασχόλησης, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Κοινωνικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων
Παροχή υποστήριξης και διευκόλυνση διεκπεραίωσης σε θέματα εργασιακά, φορολογικά, διοικητικά, χρηματοοικονομικά.
Εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων
Εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, αξιολόγησης, έρευνας και πληροφόρησης για την εκκίνηση και ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.
Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη σύσταση της Κοινωνικής επιχείρησης.
Επιχειρηματικές συναντήσεις ωφελουμένων με επιχειρηματίες των κλάδων παρέμβασης.
Παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την ένταξή τους στην αγορά εργασίας



Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ, ενώ οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεωτικά από την 2 Ιανουαρίου 2011 και μετά και να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, πλην των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών.
Ακόμη, όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Επίσης, στο εκκαθαριστικό σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά των υποψηφίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Πληροφορίες
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2310 500900 ή μέσω email: [email protected].
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.platonkek.gr.
ΕΘΝΟΣ

Blog Widget by LinkWithin