Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ίδρυση Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου Νέας Σμύρνης

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Σε εποχές που το μνημόνιο περιορίζει αισθητά τους πόρους που κατευθύνονται προς την παιδεία και που οι ανάγκες αγοράς εργασίας τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από την ταχύτητα αλλαγής των παραδοσιακών προγραμμάτων σπουδών, ο Δήμος Νέας Σμύρνης παίρνει την πρωτοβουλία και ιδρύει λαϊκό πανεπιστήμιο.



Η ιδέα και η δημιουργία του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπσιτημίου (ΣΥΛΑΠ) ανήκουν στο Δήμο Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα, στο δημοτικό σύμβουλο Νέας Σμύρνης, κύριο Γιώργο Κρικρή, ο οποίος θα λειτουργεί και σαν εκπρόσωπος του Δήμου στο εγχείρημα. Περαιτέρω, η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της οποίας είναι ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος, συνεργάζεται στο εγχείρημα του ΣΥΛΑΠ, με τον εκπρόσωπό της καθηγητή κύριο Γ.Στείρη να είναι επιστημονικός υπεύθυνος.
Το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο (ΣΥΛΑΠ) του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενταγμένο στις Δράσεις Δια Βίου Μάθησης των ελλήνων πολιτών, αποσκοπεί στο να μεταφέρει θεωρητική και πρακτική γνώση, τόσο από καταξιωμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, όσο και από καταξιωμένους επιστήμονες σχετικά με αντικείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η λειτουργία του ΣΥΛΑΠ αποσκοπεί στη διάχυση της γνώσης, στον αναστοχασμό των δομικών προβλημάτων που ανέδειξε η κρίση, αλλά και γενικότερα στον επαναπροσδιορισμό της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας.
Το ΣΥΛΑΠ οργανώνεται σε πλήρεις κύκλους μαθημάτων με ενδεικτικές θεματικές που θα αφορούν όσο το δυνατό περισσότερους τομείς όπως: Λογοτεχνία, Ιστορία, Πολιτισμός, Οικονομία, Παιδαγωγικά Ζητήματα, Κοινωνιολογία, Θέματα Περιβάλλοντος κ.α.

Ειδικότερα στην πρώτη πιλοτική περίοδο λειτουργίας του που θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο του 2013 θα προσφερθούν οι θεματικές ενότητες Ψυχολογία και Ιστορία- Πολιτισμός: ο ελληνισμός εκτός Ελλάδας. Μετά το πέρας κάθε θεματικού κύκλου θα χορηγείται σχετική βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες και εγγραφές στο γραφείο παιδείας Δήμου Νέας Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 18, τρίτος όροφος, από 14 έως 25 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του ΣΥΛΑΠ έγινε την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο Γαλαξίας της Νέας Σμύρνης και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το www.nstv.gr, τη διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης
Blog Widget by LinkWithin