Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ζητούνται 723 εποχικοί σε 25 νομούς

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013


Με το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Πολιτισμό, νέοι έως 35 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν για χρονικό διάστημα επτά μηνών.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκδοση των Ανακοινώσεων Πρόσληψης για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορά την τοποθέτηση 1.579 ανέργων σε υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, καθώς το ΑΣΕΠ έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής τα αιτήματα 12 φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την πρόσληψη 723 ανέργων σε 25 νομούς.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών.

Με τις σχετικές εγκρίσεις του ΑΣΕΠ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων, Καβάλας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Αττικής, Ζακύνθου, Ιθάκης, Αχαΐας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Θάσου, Ηλείας, Μαγνησίας, Κεφαλονιάς, Σάμου, Κέρκυρας και Λακωνίας.

Ήδη τρέχει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για 218 θέσεις στους Νομούς Θάσου, Καβάλας, Πιερίας, Σερρών, Αρκαδίας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Αχαΐας και Κέρκυρας.

Οι δικαιούχοι φορείς που εξέδωσαν τις προκηρύξεις τους είναι:

-Ο φορέας Αρωγή ΑΜΚΕ με έξι προκηρύξεις του ανακοίνωσε την πρόσληψη 84 ημερήσιων φυλάκων και νυχτοφυλάκων, αρχαιολόγων, καθαριστών και εργατοτεχνιτών, μουσειολόγων μουσειοπαιδαγωγών στους Νομούς Θάσου, Καβάλας, Πιερίας, Σερρών, Αρκαδίας και Ηλείας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 27 Ιανουαρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 26210 36350, αρμόδιος υπάλληλος Κ. Καλογερόπουλος.

Όσοι όμως επιθυμούν να καλύψουν μία θέση από τις 28 που έχουν προκηρυχθεί στον Νομό Ηλείας θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου. Οι αναλυτικές Ανακοινώσεις Πρόσληψης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του φορέα (www.arogiamke.gr).

-Με την προκήρυξη του φορέα "Πράσινο και Μπλε" θα δημιουργηθούν 42 θέσεις εργασίας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Θα προσληφθούν 14 ημερήσιοι φύλακες, 10 νυχτοφύλακες, 14 εργάτες, ένας καθαριστής και τρεις αρχαιολόγοι. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και υποβάλλονται στη διεύθυνση: ΤΘ 45, 303 00 Ναύπακτος (τηλ. 26340 25016).

-Στις 30 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για τις 92 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από τον φορέα Στήριξη ΑΜΚΕ. Με τις σχετικές Ανακοινώσεις Πρόσληψης δημιουργούνται θέσεις εργασίας στους Νομούς Αχαΐας (7 θέσεις), Κέρκυρας (78) και Ζακύνθου (7 θέσεις). Στην Αχαΐα θα προσληφθούν δύο φύλακες επόπτες εκθεσιακών χώρων, ημερήσιοι, τρεις νυχτοφύλακες επόπτες εκθεσιακών χώρων και δύο εργάτες. Στην Κέρκυρα θα αναλάβουν καθήκοντα 30 φύλακες επόπτες εκθεσιακών χώρων, ημερήσιοι, 16 νυχτοφύλακες επόπτες εκθεσιακών χώρων και 22 εργάτες. Στη Ζάκυνθο θα απασχοληθούν τέσσερις φύλακες επόπτες εκθεσιακών χώρων, ημερήσιοι, και τρεις εργάτες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του φορέα (www.stirixiamke.gr).

Θυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής:

-Να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της EE ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

-Να είναι άνεργοι ηλικίας έως και 35 ετών με δελτίο ανεργίας σε ισχύ (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ).

Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις. Η διαδικασία της πρόσληψης των ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας τελεί υπό τον έλεγχα και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Blog Widget by LinkWithin