Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προωθείται πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για νέους 16- 27 ετών

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013


Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη τέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση με το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης Frederic Valuer και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέχει τη θλιβερή πρωτιά όσον αφορά την ανεργία στους νέους στις χώρες της ΕΕ, καθώς αγγίζει το 57%.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας αναμένεται η υλοποίηση προγράμματος που θα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 16 και 27 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι ή που διαθέτουν την κατάρτιση ή την επαγγελματική πείρα να αποκτήσουν μία πρώτη εργασιακή εμπειρία. Ρεαλιστικός στόχος θεωρείται να υποστηριχτούν 1 εκατομμύριο νέοι σε όλες τις χώρες-μέλη, ενώ για τη χώρα μας μπορούν να καλυφθούν 50.000 νέοι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο ακόμη. Η χρηματοδότηση προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο. Οι τομείς που θα μπορούν να απασχοληθούν είναι δημοτικές υπηρεσίες, κοινωνικές δομές, παιδικοί σταθμοί, δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, δημοτικά μουσεία, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία κ.λπ.  Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από αυτούς τους φορείς. Οι νέοι θα αναλάβουν την παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών και κατά συνέπεια θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών χωρίς να αντικαταστήσουν το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό.

Ο  γενικός γραμματέας του CEMR Frederic Valuer επισήμανε ότι σήμερα πάνω από 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί πραγματική καταστροφή από πολιτική, κοινωνική και οικονομική άποψη και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό μέσο.
Blog Widget by LinkWithin