Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν ψηφιακά μαθήματα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποστολής του και της προσπάθειας ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του το Πανεπιστήμιο συνεχίζει και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά την ενδιαφέρουσα δράση, υπό τον τίτλο "Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα", η οποία ξεκίνησε πέρυσι και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε ακαδημαϊκά μαθήματα, μέσω της ιδρυματικής πλατφόρμας “Opencourses'”.

Τα Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δημιουργοί τους είναι τα μέλη ΔΕΠ που τα διδάσκουν. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο όπως σημειώσεις, διαφάνειες και διαλέξεις είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή, ενώ η πρόσβαση σε αυτό είναι ανοιχτή προς όλους, χωρίς κανέναν περιορισμό, ούτε και κάποια διαδικασία επιλογής των ατόμων που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Προς το παρόν τα μαθήματα είναι πέντε και διατίθενται από τα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, ενώ σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, καθηγητή Μάνο Ρουμελιώτη, στόχος είναι η ανάπτυξη και διάθεση περίπου 284 Ανοικτών Μαθημάτων, εκ των οποίων στα 34 θα υπάρχουν καταγεγραμμένες οι διαλέξεις των Μαθημάτων σε μορφή βίντεο.



Μέσω του προγράμματος, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του έργου, προωθείται η γνώση που παράγεται στο Πανεπιστήμιο στο ευρύ κοινό και γίνεται πιο άμεση η επικοινωνία του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος με την κοινωνία, ενώ αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε πρωτοπόρο, μέσα στο νέο διεθνές περιβάλλον ελεύθερης πρόσβασης σε Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα.

Η παρουσίαση της προόδου που έχει συντελεστεί από την έναρξη του προγράμματος καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν για την μελλοντική του εξέλιξη, θα γίνει σε ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου