Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

3.500 θέσεις συμβασιούχων καθηγητών στα δημόσια ΙΕΚ- Αιτήσεις έως 22/7

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

3.500 θέσεις συμβασιούχων καθηγητών στα δημόσια ΙΕΚ



Αιτήσεις έως 22 Ιουλίου

Στην υλοποίηση νέου προγράμματος για την κατάρτιση 7.000 νέων τόσο πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ όσο και αποφοίτων ΙΕΚ, προχωρά το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα, ύψους 40 εκατ. ευρώ, αφορά την απόκτηση εμπειρίας – μέσω της λεγόμενης μαθητείας των νέων αποφοίτων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Πληροφορίες του «ΕθΝΟΥΣ –ΕΡΓΑΣΙΑ» αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις θα τεθούν σε καθεστώς επιδότησης προκειμένου να απασχολήσουν προσωπικό με μαθητεία στα πρότυπα των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, ενώ οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν μια μικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες του στο τέλος της περιόδου μαθητείας.

Εξάλλου, ειδικά για τους αποφοίτους ΙΕΚ, η μαθητεία καθίσταται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο υποχρεωτική και θα προηγείται των τελικών εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποίησης. Αυτά προβλέπει ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας των ΙΕΚ, ο οποίος δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ΦΕΚ 180702.07.2014, Τεύχος Β’.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «οι σπουδαστές των ΙΕΚ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται εφόσον το επιθυμούν, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων της θεωρητικής και της εργαστηριακής κατάρτισης. Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, αυτά προσμετρώνται στο χρόνο της Πρακτικής Άσκησης ή μαθητείας, εφόσον το επιθυμούν. Η Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία είναι συνολικής διάρκειας 960 ωρών». Επίσης, προβλέπεται ότι οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τη μαθητεία ή πρακτική τους άσκηση σε φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, ενώ η  περίοδος αυτή θα πρέπει να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα ημερολογιακό έτος.

Πηγή: Εθνος Εργασία
Blog Widget by LinkWithin