Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

16.000 θέσεις για ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για 117.000 ανέργους



Τέσσερα προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για 117.000 ανέργους προωθεί αμέσως το υπουργείο Εργασίας. Οι τέσσερις δράσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως, απευθύνονται κυρίως σε άνεργους νέους, ενώ περιλαμβάνουν επιδότηση ίδρυσης καινοτόμων επιχειρήσεων, επαγγελματική κατάρτιση, πρακτική άσκηση, αλλά και πεντάμηνη εργασία σε φορείς του Δημοσίου.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη του νέου Voucher, το οποίο αφορά 50.000 ανέργους, ενώ τον ίδιο μήνα αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τις 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

Παράλληλα, το υπουργείο έχει προωθήσει δύο νέα προγράμματα, την «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», η οποία απευθύνεται σε 16.000 ανέργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, αλλά και την «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία», η οποία στοχεύει στην επιδότηση 1.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Το πρώτο πρόγραμμα που καταρτίζεται για πρώτη φορά από τον ΟΑΕΔ αφορά κατάρτιση και τουλάχιστον εξάμηνη εργασία για 16.000 ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 45.976.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εργασίας.

Υποβολή προτάσεων
Η περίοδος υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου, ενώ μετά την υποβολή πρότασης από τον υποψήφιο δικαιούχο ακολουθεί έλεγχος πληρότητας των υποβληθέντων στοιχείων της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και αξιολόγηση των προτάσεων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίτηση Χρηματοδότησης, Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ), βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου, υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα στην οποία αφορά η προτεινόμενη πράξη απαλλάσσεται του ΦΠΑ και απόφαση του ΔΣ του δικαιούχου για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης.

Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στη διεύθυνση Κοραή 4, 105 64, Αθήνα, τις ώρες 09.00-14.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες. Μετά την έγκριση των προτάσεων θα αρχίσει η διαδικασία τοποθέτησης ανέργων.


Πηγή: ethnos.gr
Blog Widget by LinkWithin