Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Τον Απρίλιο η προκήρυξη 6.918 θέσεων σε 17 δήμους

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Ξεκινά στις αρχές Απριλίου η πρώτη φάση του φετινού προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, που περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους-θυλάκους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας.


Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.
Βασική προτεραιότητα της νέας Κοινωφελούς Εργασίας είναι η επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.
Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.
Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους, ενώ η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας.
Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε:
• Πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών και
• Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.
Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.
Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ενώ θα επιλεγούν και με κριτήριο την εντοπιότητα.

Με κριτήριο την ανεργία


Τον Απρίλιο η προκήρυξη 6.918 θέσεων σε 17 δήμους





Για την επιλογή των πρώτων 17 δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αλλά και για τους ακόλουθους 32 δήμους χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να δίνεται προτεραιότητα σε δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.
«Στη νέα γενιά προγραμμάτων προκρίνονται έργα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων με τη βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, καθώς και στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και στη στήριξη της τοπικής αγοράς», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κάθε δήμος οφείλει μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου να καταγράψει τα έργα/ πράξεις/ υπηρεσίες που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει.



ethnos.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου