Σε ποιες χώρες θα αυξηθούν οι μισθοί το 2016 - e-theseis.gr

Responsive Ads Here

Post Top Ad


Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Σε ποιες χώρες θα αυξηθούν οι μισθοί το 2016Η μεγαλύτερη αύξηση μισθών θα γίνει στην Ασία, ενώ στη Βενεζουέλα οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 50%.

Ο μέσος όρος των μισθών σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2016, καθώς η βουτιά των τιμών του πετρελαίου έχει ωθήσει τον πληθωρισμό πολύ χαμηλότερα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ανθρωπίνων πόρων Korn Ferry Hay Group.

«Οι αυξήσεις των πραγματικών μισθών, που προκύπτουν από τις αυξήσεις των ονομαστικών μισθών μετά τον πληθωρισμό, θα είναι οι υψηλότερες», σημειώνει δημοσίευμα του Reuters.

Ειδικότερα, ο μέσος ονομαστικός μισθός, από ένα σύνολο 24.000 εταιρειών και οργανισμών σε 110 χώρες του κόσμου, θα αυξηθεί κατά 4,9%, αντίστοιχα με την αύξηση που σημειώθηκε τα τελευταία έτη. Όμως, σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Φροστη, σύμβουλος της Hay Group που επιβλέπει τις βάσεις των μισθολογικών στοιχείων της, η μείωση του πληθωρισμού αφήνει περισσότερα χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών παγκοσμίως. «Αυτό που φαίνεται να κάνουν σε σημαντικό βαθμό οι καταναλωτές, είναι να ξοδεύουν αυτά τα χρήματα και οι εταιρείες δεν τα πάνε και αυτές άσχημα. Αγαπούν και αυτές να αυξάνουν τους μισθούς, ελπίζοντας ότι (οι αυξήσεις) θα επιστρέψουν πάλι στα ταμεία τους».Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι αναμένεται να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 3% στην αρχή του 2016, με τον πραγματικό μισθό να αυξάνεται 2,7%, μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού 0,3% που προβλέπεται για την ίδια περίοδο, δείχνει η μελέτη.

Στη Βρετανία, η αύξηση των (ονομαστικών) μισθών κατά 2,5% και η πρόβλεψη για πληθωρισμό μόλις 0,2% σημαίνουν ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι είναι σε τροχιά να δουν αυξήσεις των πραγματικών μισθών ισχυρότερες από το 2% που κατά μέσο όρο εκτιμάται για τους απασχολούμενους στη Δυτική Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη αύξηση των πραγματικών μισθών αναμένεται να γίνει στην Ασία, όπου οι Κινέζοι εργαζόμενοι πιθανόν θα έχουν αύξηση 6,3% το 2016, καθώς η ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Αντίθετα, στη Βενεζουέλα, όπου οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση και η χώρα διαθέτει τον υψηλότερο πληθωρισμό παγκοσμίως, οι εργαζόμενοι είναι πιθανό να δουν τους μισθούς τους να μειώνονται μέχρι και 50%το επόμενο έτος.

ΠΗΓΗ:fortunegreece.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

LIDL Hellas Εργασία: Ψάχνουν προσωπικό με μισθό 2.500 ευρώ

Post Top Ad