Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

10.000 επιδοτούμενες προσλήψεις απο τον ΟΑΕΔ

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει εντός των ημερών το πρόγραμμα για ανέργους όπου θα αφορά 10.000 επιδοτούμενες προσλήψεις για 12 μήνες σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις .

Σε λίγες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας που θα καθορίζει όλα τα κριτήρια του προγράμματος .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες προσλήψεις προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι, θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο, που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ

 Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.

Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 18 ευρώ, ημερησίως, και για διάστημα 25 ημερών, κάθε μήνα, δηλαδή, με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει.
Επισημαίνεται ότι, η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται, με βάση τα όσα προβλέπει η Εργασιακή και Ασφαλιστική Νομοθεσία.
Blog Widget by LinkWithin