Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

607 θέσεις εργασίας στο δήμο Λάρισας μέσω ΟΑΕΔ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013



ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ 607 ΑΛΛΑ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ



Ξανά «πενταμηνίτες» στον Δήμο Λαρισαίων *

Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Περισσότερες από 600 είναι οι θέσεις «πενταμηνιτών» που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται κυρίως για εργάτες γενικών καθηκόντων που θα καλύψουν τα κενά στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου αλλά και βρεφονηπιοκόμους που θα υποστηρίξουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών καθώς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, πρωτίστως της Πληροφορικής και των Οικονομικών.
Συνολικά στους δήμους όλης της χώρας θα προσληφθούν με πεντάμηνες συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας περίπου 40.000 άνεργοι, κυρίως νέοι. Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο. Ανάλογος αριθμός προσλήψεων θα γίνει και στους υπόλοιπους έξι δήμους του ν. Λάρισας. Οι «πενταμηνίτες» θα προσληφθούν αυτή τη φορά μάλλον μέσω ΟΑΕΔ απ΄ όπου και θα πληρώνονται ενώ θα εργάζονται στους δήμους. Οι αιτήσεις φέτος θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικά.

Μετά την εμπειρία της περυσινής εφαρμογής του προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος θεωρείται πολύ πιθανόν να αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος ο ΟΑΕΔ. Άλλωστε και πέρυσι, οι ενδιαφερόμενοι περνούσαν από τον ΟΑΕΔ για να πάρουν τις βεβαιώσεις ανεργίας πριν κατευθυνθούν στις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονταν στα γραφεία των ΜΚΟ , οι οποίες και έκαναν τις προσλήψεις για λογαριασμό των δήμων. Τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΕ και της ΓΕΣΕΒΕ που ως ΜΚΟ των κοινωνικών οργανώσεων, σήκωσαν πέρυσι το μεγαλύτερο βάρος στην πρόσληψη «πενταμηνιτών» δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να το επαναλάβουν και φέτος ενώ από το υπουργείο η εφαρμοσθείσα διαδικασία χαρακτηρίστηκε ως πολύπλοκη.

Ήδη από την ΚΕΔΕ ζητήθηκε από τους δήμους να αποστείλουν λίστες με τον αριθμό και τις ειδικότητες συμβασιούχων που θεωρούν ότι μπορούν να απασχολήσουν. Μετά από συνεννοήσεις συμφωνήθηκε ο αριθμός που αντιστοιχεί σε κάθε δήμο. Οι 607 θέσεις πενταμηνιτών στον Δήμο Λαρισαίων κατανέμονται στις ακόλουθες ειδικότητες:

Πληροφορική ΠΕ- 22, Πληροφορική ΤΕ- 15, Πληροφορική ΔΕ- 15, Πληροφορική ΙΕΚ- 9, Διοικητικοί ΠΕ- 8, Διοικητικοί ΤΕ- 9, Διοικητικοί ΔΕ- 16, Οικονομολόγοι ΠΕ- 6, Οικονομολόγοι ΤΕ- 1, Λογιστές ΠΕ- 3, Λογιστές ΤΕ- 6, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΕ- 1, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕ- 1, Γενικών καθηκόντων Υ.Ε.- 434, Κοινωνικοί λειτουργοί ΠΕ- 2, Κοινωνικοί λειτουργοί ΤΕ- 4, Νοσηλευτές ΤΕ- 3, Βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ- 25, Βρεφονηπιοκόμοι ειδικής αγωγής- ΤΕ 2, Βοηθών βρεφονηπιοκόμων ΔΕ- 25.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στη διάρκεια της ανεργίας, ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται σε μοριοδότηση με βάση τα προεκτεθέντα κριτήρια, στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Οι άνεργοι μετά από τη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με αιτήσεις μέχρι και για τρεις φορείς κατά σειρά προτίμησης. Η υποβολή της αίτησης, αποκλειστικώς ηλεκτρονικά, μπορεί να γίνει και μέσω των ΚΕΠ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σωτ. Ζαχαριάς



http://www.eleftheria.gr
Blog Widget by LinkWithin