Πανευρωπαϊκό σχέδιο για ανοικτά, μαζικά, διαδικτυακά μαθήματα - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad

google.com, pub-9626582101319004, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Πανευρωπαϊκό σχέδιο για ανοικτά, μαζικά, διαδικτυακά μαθήματα


Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων που προσφέρουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση (European Association for Distance Teaching Universities, EADTU), εταίροι από 11 χώρες δρομολόγησαν την πρώτη πανευρωπαϊκή πλατφόρμα ανοικτών, μαζικών, διαδικτυακών μαθημάτων (Massive Open Online Courses, MOOCs). Τα MOOCs είναι προγράμματα σύντομης διάρκειας, πανεπιστημιακού επιπέδου, που προσφέρονται διαδικτυακά, χωρίς κόστος, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει.

Μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας www.OpenupEd.eu που έχει σχεδιαστεί για την πρωτοβουλία αυτή, η EADTU, μέλος της οποίας είναι και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στοχεύει στην προώθηση της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, και της προσφοράς ευέλικτων, διαδικτυακών προγραμμάτων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και του παραγωγικού ιστού.

Στην πρώτη φάση του πανευρωπαϊκού αυτού σχεδίου, προσφέρονται, 40 περίπου μαθήματα, με ευρύ θεματολόγιο, σε 12 γλώσσες. Τα πανεπιστήμια-εταίροι είναι εγκατεστημένα στις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως μέλος της EADTU, συμμετέχει στην πρωτοβουλία σχεδιάζοντας διαδικτυακά μαθήματα που θα προσφέρονται ως MOOCs μέσω της συγκεκριμένης πανευρωπαϊκής πλατφόρμας. Περισσότερα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.OpenupEd.eu

Το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-349_el.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad


google.com, pub-9626582101319004, DIRECT, f08c47fec0942fa0