Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ποιο είναι το χειρότερο επάγγελμα;

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

«Θνήσκουσα τέχνη» εμφανίζεται η έντυπη δημοσιογραφία, καθώς, σύμφωνα με έκθεση, κατατάσσεται στη χειρότερη θέση των επαγγελμάτων.


Το CareerCast.com δημοσιοποιεί τα τελευταία 25 χρόνια ετήσια έκθεση με τις καλύτερες και χειρότερες θέσεις εργασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής , και θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες εκθέσεις.
Ο ρεπόρτερ εφημερίδας, μια δουλειά που παραδοσιακά έχει προσελκύσει πολλούς επίδοξους συγγραφείς και έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με αρκετή δόση ρομαντισμού είναι επίσημα η χειρότερη δουλειά στις ΗΠΑ για το 2013, σύμφωνα με το CareerCast.com.
Στην πρώτη Jobs Rated έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1988, οι δημοσιογράφοι έντυπων μέσων ενημέρωσης κατατάχθησαν στη θέση 126, όμως η πίεση, οι προθεσμίες, οι όλο και χαμηλότερες αμοιβές και η απαίτηση να δουλεύουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες προκειμένου να «βγει το θέμα», τους τοποθετεί στην τελευταία θέση.
Ο υφιστάμενος ανταγωνισμός του διαδικτύου σε θέματα ενημέρωσης, έχει αλλάξει κατά πολύ το περιβάλλον εργασίας στα έντυπα μέσα, ενώ για πολλούς είναι η βασική αιτία που η έντυπη δημοσιογραφία πεθαίνει.
«Όμως η δημοσιογραφία δεν είναι μια θνήσκουσα τέχνη, ούτε ένα επάγγελμα χωρίς προοπτικές. Επανεξετάζοντας την βιομηχανία της ενημέρωσης ένας δημοσιογράφος μπορεί να προσαρμοστεί», δηλώνει ο ο Tony Lee, εκδότης του CareerCast.com δίνοντας ως παράδειγμα τον χώρο της διαφήμισης ή των δημοσίων σχέσεων.
Στα καλύτερα επαγγέλματα της έκθεσης με προοπτικές εξέλιξης, φιγουράρουν οι μηχανικοί λογισμικού, μηχανικοί βιοϊτρακής αλλά και οι οικονομικοί σύμβουλοι – αναλυτές.
Blog Widget by LinkWithin