Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρόγραμμα «Κανείς δε μένει εκτός»

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013


Το πρόγραμμα «Κανείς δεν μένει εκτός» αποσκοπεί στην κάλυψη εκείνου του θεσμικού και κοινωνικού κενού που εντοπίζεται στο πεδίο της πρόληψης της έλλειψης στέγης.

Τα άτομα που στεγάζονται υπό επισφαλείς συνθήκες κατοικίας (άτομα υπό την απειλή έξωσης, άτομα σε αδυναμία να ανταποκριθούν πλέον σε μισθωμένη κατοικία, άτομα σε κίνδυνο κατάσχεσης ιδιόκτητης κατοικίας κ.λπ.), στην παρούσα φάση, δεν έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν από μία υπηρεσία σε ένα σύνολο αναγκών τους.

Το εν λόγω έργο, σε μία ολιστική προληπτική προσέγγιση, αποσκοπεί στην υποστήριξη των ατόμων προκειμένου είτε να διατηρήσουν την κατοικία τους είτε να στεγαστούν εναλλακτικά σε άλλο πλαίσιο, χωρίς να βιώσουν τη διαβίωση στο δρόμο.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης και Παρέμβασης για Νέους σε Κίνδυνο Έλλειψης Στέγης «Κανείς δε μένει εκτός» έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών, προκειμένου να καλυφθούν εκείνες οι ανάγκες των ωφελουμένων του προγράμματος, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποτροπή του κινδύνου έλλειψης στέγης.

Στο πλαίσιο μίας εξατομικευμένης προσέγγισης και αξιολόγησης κινδύνου αναλαμβάνονται και δρομολογούνται οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη, καταλληλότερη και βιώσιμη στεγαστική λύση, για τον επωφελούμενο.

Έχει αναπτυχθεί μία ολοκληρωμένη υπηρεσία που απευθύνεται σε νέα άτομα (18-40 ετών) που βιώνουν τον κίνδυνο έλλειψης στέγης, λόγω διαφόρων παραγόντων. Ειδικότερα, απευθύνεται στα άτομα:

• Που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαχείρισης οικονομικών χρεών σχετικών με τη στέγασή τους
• Που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ανταπόκρισης σε μισθώματα κατοικιών ή ενυπόθηκα δάνεια
• Που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το συστεγαζόμενο οικογενειακό περιβάλλον
• Που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρηση κατοικίας
• Που λόγω προβλημάτων υγείας (ψυχικών ή σωματικών) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έλλειψης στέγης
• Που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή ψυχικά προβλήματα λόγω του κινδύνου έλλειψης στέγης
• Που εξέρχονται από ιδρύματα παιδικής προστασίας, φυλακή κ.λπ. και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έλλειψης στέγης
Blog Widget by LinkWithin