Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Επιχορηγείται η απασχόληση 10.000 ανέργων


Από τον ΟΑΕΔ έχει ανακοινωθεί και είναι «ανοιχτή» για υποβολή αιτήσεων, πρόσκληση για ενδιαφερομένους (επιχειρήσεις και ανέργους) να συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων "επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας"».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράση απασχόλησης, η οποία χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και δράση κατάρτισης, η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να απασχολήσουν επιδοτούμενους ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας, ενώ προβλέπεται και η κατάρτιση τους στο αντικείμενο απασχόλησής τους. Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν από το πρόγραμμα είναι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιταγή επανένταξης αποτυπώνει τη μετατροπή της επιδότησης ανεργίας, για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους.

Αναλυτική ενημέρωση στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Πηγή: Καθημερινή 17-11-2012

Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More