Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προκήρυξη μόνιμων στους δήμους: Σε ποια φάση βρίσκεται το αίτημα για το ΑΣΕΠ

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017


Οι τελευταίες λεπτομέρειες καθορίζονται προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 8.845 μόνιμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Aλληλεγγύης, επεξεργάζονται το αίτημα, προκειμένου να καθορίσουν τον αριθμό των θέσεων που θα πληρωθούν στο διαγωνισμό, από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αφορά θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., είναι αναγκαίο να προβλεφθεί και ο ανάλογος αριθμός των θέσεων που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμός οι κατηγόριες αυτές είναι των τρίτεκνων, πολύτεκνων, έμμεσοι ΑμεΑ, απόγονοι ανάπηρων πολέμων κ.α (Δείτε εδώ και το σχετικό ΦΕΚ με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες).

Μόλις το υπουργείο Εργασίας ορίσει επακριβώς τις θέσεις, θα στείλει το αίτημα του, στο ΦΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν χρειάζεται αυτό να εκδοθεί για να προχωρήσει η έκδοση της συνολικής προκήρυξης, αφού μπορούν να γίνουν παράλληλα οι διαδικασίες.

Έτσι μετά και τον ορισμό των θέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998, το αίτημα με την τελική πλέον μορφή του, θα επιστρέψει στο ΥΠΕΣ. Κάτι που πιθανά να έχει συμβεί την ώρα που γράφονται αυτές οι  γραμμές.

Μετά την ολοκλήρωση και της συγκεκριμένης διαδικασίας το μόνο που απομένει είναι η  κατάθεση του επίσημου αιτήματος από το υπουργείο Εσωτερικών, προς τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Τα στελέχη του ΑΣΕΠ, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ανέμεναν το αίτημα να κατατεθεί ακόμα και σήμερα Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν να μετατεθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα.



Πάντως το ΑΣΕΠ που έχει αναλάβει τη διαδικασία η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη «μέθοδο ΚΕΑ», καταρτίζει την σχετική προκήρυξη από τις αρχές Δεκεμβρίου και έχει καταλήξει στη μοριοδότηση, αλλά πλέον αναμένει το σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε στη συνέχεια να στείλει την σχετική προκήρυξη στο ΦΕΚ.

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών, με ομιλία του στη Βουλή, τις προηγούμενες μέρες, τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις έχει «μπει στην τελική ευθεία».  

Μετά την αποστολή στο ΦΕΚ, χρειάζονται 15 ημέρες για να δοθεί η έναρξη της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ και να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση στόχος τους υπουργείου και του ΑΣΕΠ είναι η εκκίνηση του διαγωνισμού να γίνει εντός του Ιανουαρίου και η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων και πινάκων  μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

 πηγη΄: aftodioikisi.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου