Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Διαγωνισμός για 670 μόνιμους εφοριακούς και τελωνειακούς

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Νέο μεγάλο διαγωνισμό για τακτικό προσωπικό ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη στελέχωση και ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Hδη δόθηκε η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006 για την εκκίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 670 μονίμων, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους των εφοριακών και τελωνειακών.


Από αυτές, 220 θέσεις αφορούν αποκλειστικά τελωνειακούς υπαλλήλους τόσο πανεπιστημιακής όσο και τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, καθορίστηκε σε 15 -για τις συγκεκριμένες ειδικότητες- ο αριθμός των θέσεων που θα καλυφθεί από υποψηφίους που υπάγονται στον Νόμο 2643/1998 για ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άλλοι. Ακολούθως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο θα συντάξει σχέδιο της προκήρυξής του, το οποίο θα αποστείλει στο ΑΣΕΠ για έγκριση. Oσο για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η έκδοσή του μέσα στους προσεχείς μήνες, ώστε το νέο προσωπικό να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2018. 

Αναφορικά με τις θέσεις ανά ειδική κατηγορία προσωπικού που εντάσσονται στη νέα προκήρυξη είναι οι ακόλουθες:
• Aτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), τέσσερις θέσεις, 
• Τρίτεκνοι, τέσσερις θέσεις, 
• Πολύτεκνοι, τρεις θέσεις, 
• Τέκνα ή μέλη οικογενειών ατόμων που έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, δύο θέσεις, 
• Aτομα που έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ΑμεΑ (κατηγορία Eμμεσης ΑμεΑ), μία θέση, και
• Τέκνα αναπήρων πολέμου ή άλλων μελών της οικογένειάς τους, μία θέση.
Στις υπηρεσίες, όπου θα απορροφηθούν οι επιτυχόντες του επικείμενου διαγωνισμού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες και τα Τελωνεία Λάρισας, Ξάνθης και Κομοτηνής. 
Τίτλοι σπουδών

Εξάλλου, όσον αφορά στα πτυχία και στους τίτλους σπουδών τα οποία πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, περιλαμβάνουν για την κατηγορία ΠΕ κάποιες από τις ακόλουθες σχολές: Νομικής ή Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ή Επιχειρησιακής Eρευνας και Μάρκετινγκ ή Επιχειρησιακής Eρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing) ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. 
Για την τεχνολογική εκπαίδευση δεκτοί θα γίνονται οι τίτλοι: Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Κοινωνικών - Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ή Διεθνούς Εμπορίου ή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων ή Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων ή Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού. 
Τέλος, οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο: (α) Ενιαίου Λυκείου, (β) Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα, (γ) Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, (δ) Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας του εσωτερικού ή εξωτερικού. 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου