Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

12μηνη απασχόληση για 15.000 ανέργους μέσω νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΟΑΕΔ προωθεί νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει δύο σκέλη και στοχεύει στη δημιουργία συνολικά 15.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Όπως σημειώνει η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, «δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης σε ανέργους με 6 μήνες ανεργίας και άνω, προκειμένου να προληφθεί η μακροχρόνια ανεργία σ’ αυτές τις δύσκολες ηλικίες και ελαφρύνονται οι προϋποθέσεις ένταξης, αυξάνοντας τα κίνητρα των επιχειρήσεων να προσλάβουν μεγαλύτερο αριθμό ανέργων αυτής της ηλικιακής ομάδας».

Το πρώτο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50.

Δικαιούχοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 ατόμων με πλήρη απασχόληση.



Ωφελούμενοι είναι άνεργοι άνω των 50 ετών, που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών. Το ποσό της επιχορήγησης είναι ίδιο με το προηγούμενο σκέλος και η διάρκεια είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για 9 μήνες για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένοι στο μητρώο πάνω από 12 μήνες).

Αντίθετα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα για χρονικό διάστημα 3-12 μηνών η επιχορήγηση διαρκεί 9 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 9 μήνες.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου