Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Το διάστημα 15 – 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί έως το τέλος του έτους. Ειδικά όμως για τις πληρωμές Ιουλίου, οι δικαιούχοι που θα προκύψουν θα λάβουν οικονομική στήριξη μέσα από τα προγράμματα κατά την Ανθρωπιστικής Κρίσης (επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), ανάλογα την περίπτωση.

Ο λόγος είναι πως ο νόμος ορίζει ότι οι πληρωμές για τους δικαιούχους του ΚΕΑ ξεκινούν από τον επόμενο μήνα, από το μήνα υποβολής των αιτήσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση όσοι υποβάλλουν αιτήσεις τον Ιούλιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών τον Σεπτέμβριο και θα αφορά το μήνα Αύγουστο. Για να μην υπάρξει «κενό» στον Ιούλιο, δόθηκε η λύση της κάλυψης μέσω των προγραμμάτων κατά της Ανθρωπιστικής Κρίσης.


Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους 295 δήμους που δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή τη φάση του ΚΕΑ, έχει αποφασιστεί η συνέχιση των προγραμμάτων κατά της Ανθρωπιστικής Κρίσης έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν κοστολογήσει τη συγκεκριμένη επέκταση των προγραμμάτων στα επίπεδα των 132.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δόση της επιδότησης σίτισης, με πίστωση στις Κάρτες Αλληλεγγύης των περίπου 140.000 δικαιούχων, αλλά και τις επιδότησης ενοικίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι Δήμοι που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση είναι: της Ορεστιάδας και της Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη και Περάματος στην Περιφέρεια Αττικής, Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Καστοριάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αιγιαλείας και Πύργου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αρταίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, Ελασσόνας και Τρικκαίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ζακύνθου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς και Κατερίνης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λαμιαίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Γόρτυνας και Ρεθύμνης στην Περιφέρεια Κρήτης, Καλυμνίων και Λέρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Σικυωνίων και Καλαμάτας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για την ένταξη σε αυτό, λήφθηκαν υπόψη τα πραγματικά εισοδήματα του δικαιούχου. Το ετήσιο πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας πρέπει να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο κατώφλι εισοδήματος. Δηλαδή το ένα άτομο θα λάβει 200 ευρώ το μήνα, το ζευγάρι 300 ευρώ .Το ποσό αυτό προσαυξάνεται για κάθε ενήλικο μέλος με 100 ευρώ και για κάθε ανήλικο μέλος με 50 ευρώ. Για μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο ανήλικο μέλος θεωρείται ενήλικο.


dikaiologitika.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου