Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Τροπολογία «ευκαιρία» σε ανέργους του ΟΑΕΔ χωρίς προϋπηρεσία να εργαστούν

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Τροπολογία με την οποία δίνεται το δικαίωμα στο υπουργείο Εργασίας, στο εξής να εκπονεί προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την συνδρομή ιδιωτικών επιχειρήσεων και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του παράλληλου προγράμματος.

 Στην τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, τονίζεται ότι στο εξής ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να συνεργάζεται με «επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα καθώς και με ΚΟΙΝΣΕΠ, με σκοπό την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου ή μη Προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας ανέργων αποφοίτων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

 Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων αυτού του είδους, θα υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ και θα ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο. Θα ακολουθήσουν υπουργικές αποφάσεις, στις οποίες θα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αυτού του τύπου και το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης. Θα καθορίζονται επίσης, η χρονική διάρκεια των προγραμμάτων απασχόλησης, οι ειδικότητες σε σχέση με τις θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η ηλικία των ωφελουμένων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του. 

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι θα διευκολυνθούν να βρουν εργασία νέοι που δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, να βρουν εργατικό δυναμικό, από τη δεξαμενή των νέων σε ηλικία. Έτσι, τα προγράμματα αυτά στοχεύουν αφενός στο να δοθεί η δυνατότητα σε νέους για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, αφετέρου στις επιχειρήσεις και στις ΚΟΙΝΣΕΠ να καλύπτουν μακροπρόθεσμα τις ανάγκες τους σε έμπειρο νέο προσωπικό.





www.dikaiologitika.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου