Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πώς θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 11.500 εκπαιδευτικοί

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς γραπτές εξετάσεις σύμφωνα με το «Έθνος» αλλά βάσει ειδικών κριτηρίων θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας. Θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες του υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση (κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Παιδείας) που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνεται η μοριοδότησή τους. 

Ήδη στελέχη του αρμόδιου υπουργείου είχαν συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ, που θα έχει ειδικό ρόλο στη νέα διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μη διοριστέους του 2008. Τα κριτήρια που θα λαμβάνει υπόψη του το ΑΣΕΠ για να καταρτίσει τον πίνακα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών θα αφορούν το τρίπτυχο προσόντα, προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.


 Πιο συγκεκριμένα, θα σταθμίζονται τα κριτήρια της προϋπηρεσίας (είτε ως αναπληρωτής είτε ως ωρομίσθιος), των προσόντων (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), της επίτοκους συμμετοχής σε προηγούμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, της ειδίκευσης (παιδαγωγική επάρκεια) και τέλος κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, πολυτεκνίας κ.λπ.). Αμέσως μόλις κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας 1 θα πάρει ΠΥΣ προκειμένου να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ. Η Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει 1 ρόλο ρυθμιστή της διαδικασίας, καθώς θα είναι εκείνη που θα καταρτίσει τον πίνακα με τους διοριστέους, λαμβάνοντας υπόψη προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και θα ελέγξει τις ενστάσεις που τυχόν υποβληθούν.





www.diorismos.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου