Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν σεμινάρια Πληροφορικής για ανέργους

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης 150 ωρών σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής μπορούν να παρακολουθήσουν άνεργοι απ' όλη τη χώρα, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος fit4jobs.
Οι θεματικές που καλύπτονται είναι ο προγραμματισμός, η σχεδίαση web και κινητών εφαρμογών, χρησιμοποιώντας λογισμικό και εργαλεία με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα ανεργίας και να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ σε Θετικές Επιστήμες (Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Πληροφορική).


Για την επιλογή των υποψηφίων θα διενεργηθούν προσωπικές συνεντεύξεις και τεστ αξιολόγησης τεχνικών δεξιοτήτων.
Ευρωπαϊκή κοινοπραξία
Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη, με στόχο τη διευκόλυνση της διαδικασίας πρόσληψης των υποψηφίων, αλλά και προκειμένου να καλύψει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για προσωπικό στις ειδικότητες της Πληροφορικής. Το fit4jobs είναι μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς Πληροφορικής από Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), Ιρλανδία (FIT), Λετονία (LIKTA), Ελλάδα (HePIS) με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe.
Eχει σχεδιαστεί βάσει του ιρλανδικού μοντέλου, μέσα από το οποίο περισσότεροι από 16.000 υποψήφιοι έχουν εκπαιδευτεί, ενώ 12.000 εξ αυτών βρήκαν δουλειά μετά το πέρας του προγράμματος.
Υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως οι Μicrosoft, EMC, Cisco, Accenture, IBM, Oracle και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Progress 2007-2013» της γενικής διεύθυνσης για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ενταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στη διεύθυνση www.hepis.gr/fit4jobs/registration.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου