Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν εκπαιδευτικό τριήμερο για νέους επιχειρηματίες

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Σκοπός του Green House είναι να βοηθήσει αυτούς που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους ή ήδη έχουν κάποια εταιρεία, να αξιοποιήσουν εύκολα εργαλεία και να μειώσουν το ρίσκο τους

Το Green House θα υποδεχθεί η Καλαμάτα από 27 έως 29 Νοεμβρίου, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό τριήμερο για νέους επιχειρηματίες, το οποίο πραγματοποιείται από το Venture Garden σε συνεργασία με το In Situ.
Το Πνευματικό Κέντρο της πόλης θα φιλοξενήσει για τρεις ημέρες την επιχειρηματική δραστηριότητα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας κοινότητας ανθρώπων με κοινούς στόχους και προβληματισμούς, να γνωρίσουν έμπειρους επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Να σημειωθεί πως το Green House είναι μια δράση του Venture Garden, το οποίο υλοποιείται από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business at The American College of Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Η Μαριέλμα Πατέλη, υπεύθυνη του Venture Garden στο ALBA Graduate Business School, μίλησε στο «Θάρρος» για το εν λόγω πρόγραμμα.

Όσα ενδιαφέροντα είπε, ακολουθούν:

-Τι είναι το Green House και ποιος είναι ο σκοπός του;

Το Green House είναι ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Venture Garden για νέους επιχειρηματίες. Γίνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Καλαμάτα διοργανώνεται σε συνεργασία με το In Situ στο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιχειρηματική σκέψη και δράση και να γνωρίσουν ανθρώπους του επιχειρηματικού οικοσυστήματος.
Το Green House θα ξεκινήσει την Παρασκευή το απόγευμα και μέχρι την Κυριακή οι επιχειρηματίες θα δουλεύουν πάνω στις ιδέες τους μέσα από σύντομες εισηγήσεις, ομαδικές εργασίες και ομιλίες από ειδικούς και επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες.

Σκοπός του Green House είναι να βοηθήσει αυτούς που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους ή ήδη έχουν κάποια εταιρεία, να αξιοποιήσουν εύκολα εργαλεία και να μειώσουν το ρίσκο τους.

Μέσα από το «Θερμοκήπιο» θα εξετάσουμε σε βάθος τις ιδέες και στο τέλος θα γίνει μια παρουσίαση με τη μορφή του pitch.

-Υπάρχει κάποιο κόστος για το πρόγραμμα;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος. Τόσο το Green House όσο και το ίδιο το Venture Garden προσφέρονται δωρεάν από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το Anatolia School of Business at The American College of Thessaloniki, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative).

Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερες από 140 επιχειρηματικές ιδέες σε 4 κύκλους!

-Ποιοι και πώς μπορούν να συμμετάσχουν στο Green House;

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους, ανεξάρτητα από το αντικείμενο της επιχειρηματικής ιδέας, την ηλικία, το φύλο και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Αυτό που ζητάμε είναι άνθρωποι που έχουν πάθος για την επιχειρηματικότητα και είναι έτοιμοι να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη από τους κατάλληλους ανθρώπους. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και τις τρεις ημέρες του Green House.

Μοναδικός περιορισμός είναι ο αριθμός των συμμετασχόντων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τριήμερο, θα βρουν όλες τις λεπτομέρειες και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής για το Green House της Καλαμάτας στο www.venturegarden.gr/greenhouse.

Οι θέσεις θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας και έπειτα από μια σύντομη τηλεφωνική επιβεβαίωση.


-Τι θα κερδίσουν αυτοί που θα συμμετάσχουν στο τριήμερο;

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό τριήμερο για την επιχειρηματικότητα, το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια, ομαδικές εργασίες και πρακτική επιχειρηματική γνώση. Η επαφή τους με ανθρώπους του χώρου, η ανταλλαγή απόψεων, οι παρουσιάσεις και η πρακτική εφαρμογή μέσα από εργαλεία που θα βοηθήσουν στη μείωση ρίσκου της ιδέας τους, είναι μερικά από αυτά που θα κερδίσουν παίρνοντας μέρος στο Green House.

Επίσης, οι συμμετέχοντες με τις καλύτερες ιδέες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Venture Garden στην Αθήνα, παρακολουθώντας από απόσταση μέσω συστήματος distance learning.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου