Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Τον Φεβρουάριο οι 52.828 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας – Αναλυτική κατανομή

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται τελικά οι πρώτες προκηρύξεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου θα καλυφθούν 52.818 θέσεις απασχόλησης σε δημόσιους φορείς, από εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μετά το “πράσινο φως” της έγκρισης, από το ΑΣΕΠ, θα ξεκινήσει η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων, μέσα στον Ιανουάριο του 2015. Δεδομένου ότι στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, θα υποβληθούν ενστάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή, θα προκύψει ο οριστικός πίνακας και θα γίνει η πρόσληψη των τελικών ωφελούμενων στις διάφορες υπηρεσίες, οι διαδικασίες δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι όσοι άνεργοι επιλεχθούν να στελεχώσουν υπηρεσίες καθαριότητας θα λάβουν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για τις υπηρεσίες τους.

Οι θέσεις εργασίας απευθύνονται σε υποψηφίους κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, από διοικητικούς, μηχανικούς και ΠΕ πληροφορικής, μέχρι νοσηλευτές, ηλεκτρολόγους, γενικών καθηκόντων, οδηγών κ.α.

Όσον αφορά στο ποσό που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι, αυτό ορίζεται στα 19,6 ευρώ ημερησίως, δηλαδη 490 ευρώ το μήνα για εκείνους που είναι πάνω από 29 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως δηλαδη 427ευρω το μήνα για αυτούς που είναι κάτω των 29 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.








career.duth.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου