Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Σε 100 δόσεις η ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία,

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Σε 100 δόσεις η ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε 100 δόσεις η ρύθμιση των οφειλών και στην εφορία. Πριν από λίγο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση που προβλέπει αναλυτικά τη διαδικασία για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν σχηματιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου προς την εφορία. Η συγκεκριμένη απόφαση, αφορά σε περίπου 3,3 εκατομμύρια Έλληνες καθώς τόσοι είχαν συσσωρεύσει οφειλές μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Όλοι αυτοί μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις αν το ύψος των οφειλών δεν ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Αν χρωστούν περισσότερα, έχουν δυνατότητα να τακτοποιήσουν τα χρέη τους το πολύ σε 72 δόσεις.



Σύμφωνα με την απόφαση της κυρίας Κατερίνας Σαββαίδου, όλη η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά. Η σχετική εφαρμογή θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, μπορεί και στις αρχές της επόμενης. Χρονικό περιθώριο για ένταξη στη ρύθμιση υπάρχει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2015. Προσοχή όμως: δεν μπορείτε να έχετε οφειλές μετά την 1/10/2014 και να ζητήσετε υπαγωγή στη ρύθμιση. Όλα μετά την 01/10/2014 θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα. Από τη στιγμή που θα κάνετε την αίτηση να ξέρετε ότι μέσα σε τρεις ημέρες θα πρέπει να πληρώσετε την πρώτη δόση. Και μετά οι υπόλοιπες θα πρέπει να καταβάλλονται μέχρι το τέλος κάθε μήνα.

Ποιες οφειλές μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση; Η απόφαση της γ.γ Δημοσίων Εσόδων που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ είναι σαφής:

i) βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

 ii) βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

 iii) βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.



\
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου