Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πώς θα αποφύγετε τις ουρές στις τράπεζες

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία στον τραπεζικό γκισέ και το χάσιμο χρόνου για να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, το φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας, υπάρχει λύση.Τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών, είτε μέσω του υπολογιστή, είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου σας επιτρέπουν να κάνετε σχεδόν όλες τις συναλλαγές χωρίς ταλαιπωρία και μάλιστα δωρεάν. Καθώς μάλιστα στο τέλος του μήνα αναμένονται και νέες ουρές για την επόμενη δόση του ΕΝΦΙΑ, όσοι προνοήσουν για την ενεργοποίηση των σχετικών υπηρεσιών θα βρεθούν σίγουρα κερδισμένοι, σε χρόνο αλλά και σε χρήμα.

Από τον έλεγχο υπολοίπου στους λογαριασμούς, μέχρι τη μεταφορά χρημάτων για πληρωμή ενοικίων, την εξόφληση των υποχρεώσεων προς την Εφορία, την πληρωμή δανείων και καρτών, ακόμα και τις αγοραπωλησίες μετοχών, όλα γίνονται πλέον από την οθόνη του κινητού ή της ταμπλέτας. Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, πέρα από το «παραδοσιακό web-banking» μέσω του Internet, το οποίο - όπως όλα δείχνουν - αρχίζει να παίρνει τον δρόμο του στην Ελλάδα, το μεγάλο στοίχημα των τραπεζιτών είναι η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στις ταμπλέτες, που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί στη χώρα μας.

Ο λόγος είναι ότι η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αγγίζει το 100%, είναι δηλαδή σαφώς υψηλότερη σε σχέση με αυτή των υπολογιστών που συνδέονται στο Internet, ενώ παράλληλα τα κινητά και οι ταμπλέτες νέας γενιάς επιτρέπουν περισσότερες συναλλαγές με αυξημένη ασφάλεια.

Μάλιστα, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς - μέσω Winbank -, Alpha Bank και Eurobank) αλλά και η Citibank διαθέτουν ειδικές εφαρμογές για το iPhone, στις οποίες ενσωματώνουν σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων εργαλείων και συναλλαγών.

Ετσι, οι υπηρεσίες νέας γενιάς που διαθέτουν οι τράπεζες επιτρέπουν σε όσους έχουν κινητό τηλέφωνο να μεταφέρουν χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό ή να πληρώνουν οφειλές σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να έχουν άμεση πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών τους, να ενημερώνονται για την πορεία του Χρηματιστηρίου και να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες μετοχών.

Τέλος, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου μπορούν άμεσα και όλο το 24ωρο να υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, έκδοση µπλοκ επιταγών και µια σειρά από άλλες υπηρεσίες.

Προϋπόθεση για να μπορέσει κανείς να αξιοποιήσει το «μπουκέτο» αυτό των συναλλαγών είναι αφενός να κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή στον κινητό ή την ταμπλέτα του και κυρίως να έχει προμηθευθεί τους κωδικούς αυτούς από την τράπεζα. Συνήθως η διαδικασία αυτή γίνεται μέσω επίσκεψης στο κατάστημα, υπάρχουν όμως και τράπεζες που επιτρέπουν την απόκτηση ή ανανέωση κωδικών και ηλεκτρονικά.

Από εκεί και πέρα, στις περισσότερες από αυτές τις συναλλαγές το κόστος είναι είτε μηδενικό είτε σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με το γκισέ, καθώς οι τράπεζες επιδιώκουν να «σπρώξουν» όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες τους προς τα εναλλακτικά δίκτυα.

Οπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, το κόστος ανά συναλλαγή είναι σαφώς χαμηλότερο για όσους χρησιμοποιούν το κινητό, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή τους σε σχέση με το κατάστημα, ακόμα και αν συνυπολογιστούν οι - συχνά «τσουχτερές» - προμήθειες. Μετά μάλιστα το μπαράζ των συγχωνεύσεων, οι τράπεζες επιδιώκουν να μειώσουν τον αριθμό των καταστημάτων τους και ουσιαστικά να τα αξιοποιήσουν για περίπλοκες συναλλαγές ή για πώληση προϊόντων και όχι για απλές, καθημερινές διαδικασίες.​

www.forologikanea.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου