Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

10.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ



Το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις μηδαμινές μόνιμες προσλήψεις τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία, έχουν οδηγήσει σε λειτουργικά προβλήματα για τα σχολεία Πρωταβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότεροι από 17.500 εκπαιδευτικοί έχουν φύγει με σύνταξη τα τελευταία χρόνια, ενώ για φέτος αναμένονται, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, άλλες 7.500 συνταξιοδοτήσεις.

Αυτά τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές, επιδιώκει να καλύψει με μόνιμο προσωπικό ο υπουργός Παιδείας, από τη νέα σχολική χρονιά, μέσω νέου γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών που θα γίνει στις αρχές του 2015.

Ο κ. Λοβέρδος µε αίτηµα που σκοπεύει να υποβάλει στην τρόικα τον Σεπτέµβριο θα ζητήσει η εκπαίδευση να εξαιρεθεί από τον κανόνα «1 προς 10» και να καλυφθούν τα κενά στην παιδεία από µόνιµο προσωπικό. Με δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών με αναπληρωτές ενώπροανείγγελε για του χρόνου προσλήψεις 10.000 εκπαιδευτικών.

«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέµβριο του 2015, εάν δεν καταργηθεί ο κανόνας που προβλέπει µία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις. Το ελληνικό κοινωνικό κράτος, όπως το ξέραµε, τελειώνει. Στον τοµέα της εκπαίδευσης όχι µόνο έχουµε φτάσει στα όρια, αλλά τα έχουµε ξεπεράσει. Έχω ενηµερώσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που καταφέρνουµε να καλύψουµε τις ανάγκες στα σχολεία µε “µερεµέτια’”, τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Λοβέρδος».

Ειδικότητες

Ο νέος γραπτός διαγωνιμός θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ στα πλαισια του τελευταίου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2008 και θα αφορά ειδικότητες για το σύνολο των μαθημάτων που διδάσκονται στα σχολεία. Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις αναμένεται να έχουν οι φιλολόγοι, οι µαθηµατικοι, οι φυσικοι, δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Σηµειώνεται ότι από τον τελευταίο διαγωνισµό του ΑΣΕΠ που είχε διενεργηθεί το 2008, δεν έχουν ακόµη διοριστεί 439 επιτυχόντες εκπαιδευτικοί, οι οποίο ωστοσο αναμένεται να διοριστούν τους επόμενους μηνες.



e-dimosio.gr
Blog Widget by LinkWithin