Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας, για ανέργους έως 29 ετών

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Tη συνεργασία της με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ευρωεργασιακή» ανακοίνωσε η ICAP People Solutions με σκοπό να φέρουν κοντά εταιρείες με ανέργους έως 29 ετών, μέσω του προγράμματος επιδοτούμενης εργασιακής εμπειρίας η οποία δυνητικά μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για μόνιμη εργασιακή σχέση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία των δύο εταιρειών δίνει τη δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας λόγω της ικανότητας των δυο εταιρειών, με τη συμβολή προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, να συγκεντρώσουν τις ανάγκες σε θέσεις πρακτικής άσκησης, να τις ταυτίσουν με τα προφίλ των ανέργων, να εξασφαλίσουν τη γρήγορη συναίνεση των εταιρειών ως προς τους υποψήφιους και, εντέλει, να εκπαιδεύσουν και να τοποθετήσουν τους ενδιαφερόμενους στις κατάλληλες θέσεις.

Η ανταπόκριση των εταιρειών είναι ήδη μεγάλη. Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί σχεδόν 5.000 διαθέσιμες θέσεις από 900 εταιρείες.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και έχει ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.icapcareer.gr για τις εταιρείες και www.vriskodoulia.gr για τους άνεργους έως 29 ετών.

Σχετικά με το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων του Υπουργείου Εργασίας προβλέπεται:

5μηνη επιδοτούμενη  απασχόληση για

Απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ έως 29 ετών με αμοιβή 460€/μήνα
Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  έως 29 ετών με αμοιβή 400€/μήνα
Επιδοτούμενη κατάρτιση  για

Απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 80 ώρες με επιδότηση  5€/ώρα
Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 100 ώρες με επιδότηση  5€/ώρα
Καθοδήγηση / εκπαιδευτικό Mentoring

Εποπτεία της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγησή του από εξειδικευμένα στελέχη του παρόχου κατάρτισης
Όλοι οι άνεργοι που θα επιλεχθούν για την εκπαιδευτική πρακτική άσκηση  σε επιχειρήσεις θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ. για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να προσλάβει για πρακτική άσκηση θα είναι συνάρτηση του προσωπικού της (30%).

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι από τους ασκούμενους αυτούς με τη λήξη της - δωρεάν για τις εταιρείες - 5μηνης πρακτικής τους, προσληφθούν, τότε οι εταιρείες θα δικαιούνται επιδότηση όλων των εργασιακών εισφορών, για διάστημα ενός έτους.

Υπολογίζεται πως οι υποψήφιοι θα είναι διαθέσιμοι για πρακτική άσκηση από τα μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος για την εταιρεία για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα
Blog Widget by LinkWithin