Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Έπαιρνε σύνταξη τυφλού αλλά... οδηγούσε

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012


Ο 56χρονος έμπορος οπωροκηπευτικών ειδών, οδηγούσε καθημερινά το φορτηγό του και πήγαινε στις λαϊκές αγορές όπου εργαζόταν κανονικά. Επίσης, είχε άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου καθώς και μοτοσικλέτας στο όνομά του. Με μια μικρή διαφορά. Ηταν... τυφλός. Τουλάχιστον, έτσι είχαν διαπιστώσει οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές οι οποίοι του είχαν γνωματεύσει το 2004 ποσοστό αναπηρίας 67% το οποίο στο τέλος του 2007 επεκτάθηκε στο 100% με με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ Άργους, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι η αναπηρία του 56χρονου ήταν διαρκής και εφ' όρου ζωής και πως έχρηζε συμπαράστασης τρίτου προσώπου.
Κι όμως, ο... τυφλός έμπορος συνελήφθη τη Δευτέρα στη λαϊκή αγορά Περιστερίου να πωλεί οπωροκηπευτικά προϊόντα. Η Οικονομική Αστυνομία τον συνέλαβε καθώς διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον ΟΓΑ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, για απάτη κατ' εξακολούθηση. Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στο Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων από την παράνομη καταβολή της σύνταξης, ανέρχεται στις 70.794 ευρώ.
Προσφυγή
Την επιστροφή των επιδομάτων που αχρεωστήτως κατέβαλε θα διεκδικήσει άμεσα ο ΟΓΑ με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενώ θα στραφεί και κατά των επιτροπών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ που έκριναν ως ανάπηρο - τυφλό το συγκεκριμένο ασφαλισμένο, δήλωσε στην «Η» ο διοικητής του Ταμείου Παν. Πέτρουλας. Η υπόθεση είναι ακόμη μια περίπτωση από τις εκατοντάδες που αποκαλύπτονται σε όλη την Ελλάδα με αναπήρους μαϊμού και χορηγήσεις επιδομάτων. Πρόσφατα στα αρχεία του δήμου Ιωαννίνων βρέθηκαν εκατοντάδες Αλβανοί που έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα και είχαν βιβλιάρια υγείας αν και δεν διέμεναν στη χώρα μας.












http://www.imerisia.gr
Blog Widget by LinkWithin