Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δεν υποχωρούν εάν δεν εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012


Την πρόθεση τους να συνεχίσουν να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει  σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν οι φαρμακοποιοί έως ότου αποπληρωθούν οι οφειλές του ταμείου.


Την απόφαση αυτή πήρε ο πανελλήνιος σύλλογος φαρμακοποιών κατά την διάρκεια της συνεδρίασής τους, το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα η γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Πειραιά αποφάσισε τα ακόλουθα:

1) Να συνεχίσει την κινητοποίηση που αφορά στην άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι την πλήρη εξόφληση του μηνός Μαρτίου 2012.

Εάν παρά ταύτα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας σήμερα και την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τα οφειλόμενα, η Γεν. Συνέλευση του Φ.Σ.Π θα ακολουθήσει την απόφαση του Πανελληνίου.

2) Αποφάσισε να επανέλθει άμεσα σε νέα Γενική Συνέλευση μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, διεκδικώντας την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων του 2011 προς τα φαρμακεία.

3) Αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει προς τα μέλη της να επιλέγουν να μην διακινούν από τα φαρμακεία τους τα φάρμακα και τα προϊόντα των Εταιρειών που δεν πιστώνουν Συνεταιρισμούς και αποθήκες με τουλάχιστον 60 ημέρες, αφού η ρευστότητα στα φαρμακεία είναι ανύπαρκτη και απειλείται άμεσα η οικονομική τους βιωσιμότητα. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κον Κίττα, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κον Βουδούρη, και τον πρόεδρο του ΕΟΦ κον Τούντα όπως και τους γιατρούς του Πειραιά να μας διευκολύνουν με το δικαίωμα της αλλαγής ή της αντικατάστασης για τις συγκεκριμένες Εταιρείες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Blog Widget by LinkWithin