Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

1.000 Νέες ευκαιρίες σε Δήμους

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Νέο "πακέτο" 1.000 θέσεων στους δήμους αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, μετά τη σχετική έγκριση που δόθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία.



Πρόκειται για θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα καλύψουν ελλείψεις σε διάφορους δήμους της χώρας και θα απασχοληθούν σε διάφορες υπηρεσίες και προγράμματα των Νομικών τους Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων περίπου 750 θέσεις αφορούν δήμους της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ενώ από τις υπόλοιπες 50 θέσεις προορίζονται για δήμους της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, 20 της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, 13 της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και για δήμους της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Οι βασικές ειδικότητες που θα ζητούνται μέσω των προκηρύξεων είναι βρεφονηπιοκόμοι, παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, μάγειροι, καθηγητές διαφόρων μουσικών οργάνων, δάσκαλοι παραδοσιακών χορών, γυμναστές, καθαρίστριες, βοηθητικό προσωπικό κ.ά.

Ήδη, για παράδειγμα, υπάρχει αίτημα του Δήμου Αθηναίων για την κάλυψη 326 θέσεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών που λειτουργεί ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με το αίτημα, η πλειονότητα των θέσεων είναι για παιδαγωγούς, ενώ ζητούνται και τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και μάγειροι.

Οι προσλήψεις για το σύνολο των 1.000 θέσεων θα γίνουν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών ή σε περίπτωση που πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, θα υπογραφούν συμβάσεις έργου διάρκειας 12 μηνών.

Μόλις εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, στην οποία θα υπάρχει και η αναλυτική κατανομή των θέσεων στους δήμους, θα δοθεί το πράσινο φως για την έκδοση των προκηρύξεων. Κάθε δήμος θα βγάλει τη δική του προκήρυξη, όπου θα περιγράφει τις θέσεις, τις ειδικότητες, τα απαιτούμενα προσόντα καθώς και την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Οι προκηρύξεις θα γίνουν υπό τον έλεγχο και βάσει των κριτηρίων του ΑΣΕΠ για προσλήψεις ορισμένου χρόνου ή έργου. Έτσι, όπως κάθε φορά, εκτός από τα τυπικά προσόντα θα ληφθούν υπόψη και θα μοριοδοτηθούν κατά την επιλογή και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων ο χρόνος ανεργίας, η προϋπηρεσία, η ύπαρξη ανήλικων τέκνων, η ιδιότητα του πολύτεκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας καθώς και η ιδιότητα του γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες πρόσληψης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται μετά την έκδοση των προκηρύξεων από τον δήμο όπου επιθυμούν να απασχοληθούν. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις, εφόσον πληρούν τα προσόντα, καθώς και σε προκηρύξεις περισσότερων του ενός δήμων.

(Τα Νέα)
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:

Penelope cosmetics είπε...

Να ρωτήσω μήπως μπορεί να μου πει κανένας που μπορώ να βρώ την επιλογή για να κάνω την αίτηση ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ?Κλειδάριθμο έχω αλλά στο site του ΟΑΕΔ δεν βρίσκω κάποια ανακοίνωση που να αφορά αυτό το πρόγραμμα.Σας ευχαριστώ πολύ