Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/τριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2012-13

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012


Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας προκηρύσσει την εισαγωγή σπουδαστών/τριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το Ακαδημαϊκό ΄τος 2012-13.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών περιλαμβάνει (06) έξι διδακτικά εξάμηνα και δύο θαλάσσια ταξίδια (1ο και 2ο) κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης-εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας (12) δώδεκα μηνών. Τα δύο ανωτέρω θαλάσσια ταξίδια περιλαμβάνονται μεταξύ των Α΄-Β΄ και Γ΄-Δ΄ διδακτικών εξαμήνων αντίστοιχα. Το πρώτο θαλάσσιο ταξίδι συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Ε.Π
«Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η φοίτηση στις Α.Ε.Ν. είναι δωρεάν.

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες από την εισαγωγή τους στις σχολές τηρούν τον Εσωτερικό Κανονισμό και τον Κανονισμό Σπουδών των Α.Ε.Ν. όπως ισχύουν κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης στις Α.Ε.Ν. και στις προαγωγικές/απολυτήριες εξετάσεις, οι σπουδαστές/στριες αξιολογούνται στα διδασκόμενα μαθήματα με γραπτές εξετάσεις ή με γραπτές/προφορικές/πρακτικές εξετάσεις ανάλογα με τη φύση του κάθε μαθήματος. Ο τρόπος εξέτασης κάθε μαθήματος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές/στριες (Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Σπουδών και τα ωρολόγια/αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας).

Οι σπουδαστές/σπουδάστριες κατά τη διάρκεια της κατά τα ανωτέρω ναυτολόγησής τους στον κλάδο της ειδικότητας που φοιτούν (ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) θα αμείβονται.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης (θεωρητική-πρακτικήή) και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι αποφοιτήσαντες των Α.Ε.Ν. λαμβάνουν μετά το Πτυχίο της Σχολής και το αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου ή Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν.

Ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων σπουδαστών/στριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. διαμορφώνεται σε 955 Έλληνες σπουδαστές/στριες (561 Πλοίαρχοι και 394 Μηχανικοί).

Οι εισαγόμενοι σπουδαστές/σπουδάστριες κατανέμονται ως ακολούθως:

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καλύπτει ποσοστό 35% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων των ημερησίων Γενικών Λυκείων και ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) από τα επιστημονικά πεδία Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (2ο και 4ο).
Επιπλέον των θέσεων αυτών και σε ποσοστό 1% θα καλύπτεται από υποψήφιους Εσπερινών Γενικών Λυκείων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων( ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑΣ Β΄).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καλύπτει ποσοστό 25% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) των τομέων Μηχανολογικού, Ηλεκτρολογικού, Ηλεκτρονικού, Οχημάτων, Πληροφορικής, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Ναυτικού Πλοιάρχων και Ναυτικού Μηχανικών.
Επιπλέον των θέσεων αυτών και σε ποσοστό 1% θα καλύπτεται από υποψήφιους Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑΣ Α΄).

ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καλύπτει ποσοστό 20% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες αποφοίτους Γενικών λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β).

ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Καλύπτει ποσοστό 20% του αριθμού εισακτέων και περιλαμβάνει υποψηφίους/ιες αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑΣ Α΄), Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα ή Β΄ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. των Τομέων: Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογικού, Ηλεκτρονικού, Ηλεκτρολογικού, Κατασκευών, Χημικών Εργαστηριακών
Εφαρμογών, Πληροφορικής - Δικτύων Η/Υ και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Οι υποψήφιοι/ες της ΠΡΩΤΗΣ και ΔΕΥΤΕΡΗΣ Γενικής Κατηγορίας πρέπει να δηλώσουν τις Α.Ε.Ν. στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και επιπλέον πρέπει να υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως η με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κανονικά και πλήρη από την κοινοποίηση της παρούσας και μέχρι την 09/07/2012 ημέρα Δευτέρα.

Οι υποψήφιοι/ες της ΤΡΙΤΗΣ και ΤΕΤΑΡΤΗΣ Γενικής Κατηγορίας πρέπει να υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως η με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. τα πιο κάτω δικαιολογητικά κανονικά και πλήρη από την κοινοποίηση της παρούσας και μέχρι την 31/07/2012 ημέρα Τρίτη:

Επισυνάπτεται η εν λόγω προκήρυξη.εδώ
Blog Widget by LinkWithin