Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δουλειά μέσω facebook;;;

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012




Η πλήρης εκμετάλλευση των λεγόμενων "κοινωνικών δικτύων" όπως το facebook είναι το μυστικό για την εύρεση εργασίας, σύμφωνα με την Δρ. Δέσποινα Πρίνια.

Η επανάσταση των Social Media που αποτελούσε μέχρι πρόσφατα απλό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, εξελίσσεται σε πανίσχυρο εργαλείο κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, μόνο οι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του facebook, δημιούργησαν τουλάχιστον 182.000 θέσεις εργασίας, ενώ ενίσχυσαν, παράλληλα, με δισεκατομμύρια δολάρια τη σοκαρισμένη αμερικανική οικονομία.

Από την ίδια μελέτη και τα συμπεράσματα του καθηγητή ψηφιακής στρατηγικής Ρόμπερτ Σμιθ, διευθυντή του κέντρου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών επιβεβαιώνεται ότι οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων έχουν δημιουργήσει μία νέα ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Καθώς θα εξελίσσεται το facebook και οι άλλες πλατφόρμες, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας και την επίδραση αυτών των εξελίξεων στην οικονομία των ΗΠΑ , δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μόνο τα παιχνίδια Mafia Wars και Farmville απασχολούν περισσότερους από 2000 υπαλλήλους ενώ πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 235.644 θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυτήν την οικονομία των εφαρμογών , οι 53.000 εκ των οποίων είναι απευθείας από το facebook ή το twitter. Σε ένα ρευστό τοπίο ανελέητης οικονομικής κρίσης όπου οι κώδικες επιβίωσης αλλάζουν, φαίνεται ότι από τα απόλυτα εναλλακτικά "Ρητορικά Οικονομικά" και τα "Spiritual Economies" των γκουρού της προηγούμενης δεκαετίας, το παγκόσμιο χωριό επικοινωνεί και ζει στους ρυθμούς του Applications Economy (Οικονομία των Εφαρμογών).

Ακόμα και στους κώδικες επικοινωνίας, το παλιό και τετριμμένο "Σκέψου πριν μιλήσεις" έχει προ πολλού αντικατασταθεί από την εικονική πραγματικότητα και τη δικτυακή διαχείριση επαγγελματικού προφίλ. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, "Google before you twit". Και πού ξέρεις; Αν είσαι σωστά "δικτυωμένος" μπορεί να βρεις δουλειά πιο εύκολα.
Blog Widget by LinkWithin