Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προσλήψεις στα επιμελητήρια όλης της χώρας μέσω ΑΣΕΠ

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018


Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μέσα στο 2018 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των επιμελητηρίων.


Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε ότι είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή για τους προϋπολογισμούς και το θέμα των περιφερειακών συμβουλίων αναμένεται να ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ το μείζον ζήτημα των οφειλών προς το ΓΕΜΗ που έθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο κ. Αυλωνίτης είπε ότι θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα με στόχο να βρεθεί μία ισορροπημένη λύση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε να βρεθεί μία λύση και στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των επιμελητηρίων, καθώς δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κινητικότητας και ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι μέσα στο έτος θα ξεκινήσει διαδικασία προσλήψεων, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων των επιμελητηρίων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιχειρηματικότητα, τις πιθανότητες βελτίωσης του επιμελητηριακού νόμου αλλά και το θέμα των Κυριακών, με τον κ. Αυλωνίτη να αναφέρεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους δανειστές και στην πρόθεση του να διεξαχθεί ένας ειλικρινής διάλογος για να βρεθεί ένα βιώσιμο σύστημα.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον κ. Αυλωνίτη τη συνδρομή του στην προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να βρεθεί ένα νέο σύγχρονο κτίριο όπου θα μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες του.












Πηγή: aftodioikisi.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου