Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Επίδομα 1000 ευρώ σε ανέργους

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018


Συνολικά 12 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε 1.592 ανέργους πρώην εργαζομένους και εργαζομένους σε επίσχεση, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «από την πρώτη στιγμή της ανάληψης του έργου της παρούσας κυβέρνησης και παρά τις περιοριστικές δημοσιονομικές συνθήκες, το υπουργείο ενεργοποίησε το εργαλείο της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, προς χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους σε επίσχεση, οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

«Σημειώνεται ότι η χορήγηση της ενίσχυσης αυτής είχε ουσιαστικά ανασταλεί την περίοδο 2012-2014, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε μόνο ένα σχετικό αίτημα σωματείου. Κατά την τριετία 2015-2017, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εγκρίθηκαν συνολικά 50 σχετικά αιτήματα» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου υπέγραψε 12 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε 1.592 ανέργους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση, των εξής επιχειρήσεων:

«Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Ανώνυμη Εταιρεία» σε 520 άτομα

«Shelman (ΣΕΛΜΑΝ) ΑΕ» σε 391 άτομα


«Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) ΑΕ» και των θυγατρικών της: «ΔΟΛ Digital Ανώνυμη Εταιρεία» & «Hearst ΔΟΛ Εκδοτική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» σε 326 άτομα

«ΕΥΡΩΠΗ Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ» σε 101 άτομα

«ΧΟΝΤΟΣ Παλλάς Πολυκαταστήματα Ανώνυμη Εταιρεία» σε 91 άτομα

«ΕΞΠΡΕΣ-Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Εκδοτική Εκτυπωτική Ανώνυμος Εταιρεία» σε 40 άτομα

«ΑΦΟΙ Καρυπίδη ΑΕ» σε 40 άτομα

«Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM ΑΕ» σε 29 άτομα

«ΕΔΗΚΑ ΑΕ» σε 25 άτομα

«ΕΥΒΟΙΑ Market Προμηθευτική» σε 13 άτομα

«Metropolis ΑΕΕ», «ΠΑΝΔΩΡΑ ΑΕ», «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΕΠΕ», «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΕΠΕ» (Όμιλος ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ) σε 11 άτομα

«ΙΜΑΚΟ ΜΙΝΤΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» σε 5 άτομα

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζει ότι, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο, θα συνεχίσει να εργάζεται, με γνώμονα τη στήριξη της κοινωνίας και την επούλωση των πληγών της κρίσης.


Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία θέση εργασίας

E-Daily.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου