Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Εδώ νοικιάζονται σπίτια για 0,88 ευρώ τον χρόνο

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε σε αυτό το χωριό όπου τα σπίτια νοικιάζονται για 0,88 ευρώ το χρόνο, πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα. Δείτε το βίντεο...

Λίγο πιο έξω από το Μόναχο της Γερμανίας, υπάρχει ένα μικρό χωριό που είναι βγαλμένο από τα παραμύθια… Το χωριό Fuggerei.

Όποιος μένει στο χωριό εκεί, πληρώνει ενοίκιο 0,88 ευρώ τον χρόνο. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Και αν νομίζετε ότι με αυτό το ενοίκιο, τα σπιτάκια είναι μινιατούρες, κάνετε λάθος! Με 0,88 ευρώ οι κάτοικοι το Fuggerei μένουν σε ένα ευρύχωρο πέτρινο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια. Το χωριό αποτελείται από 52 πέτρινα σπιτάκια, μία πλατεία και μία εκκλησία.

Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να ξέρετε, πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε στο μικρό χωριό για να ζήσετε μια ζωή σαν άρχοντας με λιγότερο από ένα ευρώ! Tο Fuggerei περιτριγυρίζεται από 6 πόρτες – εισόδους, οι οποίες κλείνουν στις 10 το βράδυ και οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα. Επίσης, για να μείνει κανείς εκεί πρέπει πρώτα να έχει ζήσει 2 χρόνια στο Άουγκσμπουργκ και να μην έχει εισόδημα.


Γιατί είναι όμως τόσο φθηνό το ενοίκιο; Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1520 για να φιλοξενεί τους φτωχούς που δεν είχαν στέγη για να μείνουν. Τότε το ενοίκιο είχε την ίδια αξία όσο 0,88 ευρώ σήμερα, και η τιμή του μέχρι και αυτήν την μέρα δεν έχει αλλάξει.

Το συγκρότημα κτίστηκε από την αρχοντική οικογένεια Fuggerei. Έως και σήμερα οι κάτοικοι για τη γενναιοδωρία της οικογένειας, είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται για αυτήν 3 φορές την ημέρα στην εκκλησία του χωριού.






Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook για να μη χάνετε καμία θέση εργασίας




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου