Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Έρχεται o e-OAEΔ -Ηλεκτρονικά εγγραφή, επίδομα ανεργίας -60.000 θέσεις το 2018

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ, εξαγγέλλει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. «Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ», λέει χαρακτηριστικά κ κ. Καραμεσίνη.

Παράλληλη, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ παρουσιάζει τα προγράμματα που δρομολογεί ο Οργανισμός, εντός του 2018, τα οποία θα  δημιουργήσουν συνολικά 60.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας εντός του 2018 θα υποχωρήσει «οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%».


Τέλος, η κ. Καραμεσίνη ξεκαθαρίζει το τοπίο των επιδομάτων, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις παροχές του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους,σημειώνοντας με έμφαση ότι στόχος του Οργανισμού είναι να «καταστεί μια σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία, χρήσιμη πρωτίστως στους ανέργους, που έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την προσωπική εξέλιξη, αλλά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις το κατάλληλο εργατικό δυναμικό».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου